sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAKSIDA ÜRETTÝKLERÝ ÇÝLEK FÝDELERÝ ZÝNCÝR MARKETLERDE SATILACAK

  •  31 Mart 2022 Perþembe 10:51

Mersinden Kadýn Kooperatifi’nin giriþimleriyle Mersin Büyükþehir Belediyesinin yeniden canlandýrdýðý Gazi Çiftliðinin üretici kadýnlarý yeni bir üretim çalýþmasýna baþladý.

Kadýnlarýn zakkum üretimiyle baþlayan hikayesi, balkon bahçeciliði ve mutfak bitkileri üretimiyle devam ediyor. Kadýnlarýn ilk etapta yetiþtirmeye baþladýklarý saksýdaki çilek fidelerinin yakýnda zincir marketlerde satýþa sunulacaðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Silifke ilçesi Atayurt ve Arkum mahallelerinde zakkum çeliði üreten kadýnlara Mersinden Kadýn Kooperatifi öncülük etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasý Gazi Çiftliðini yeniden canlandýran Büyükþehir Belediyesi, 1 Temmuz 2021'de Gazi Çiftliðinin açýlýþýný gerçekleþtirdi. Açýlýþta Mersinden Kadýn Kooperatifi Baþkaný Meral Seçer ile üretici kadýnlar arasýnda “Mersinden Kadýn Kooperatifi Atayurt Gazi Çiftliði Zakkum Fidaný Alým Garanti Sözleþmesi” imzalandý. Bu sözleþmeyle kadýnlarýn ürettiði zakkumlar satýn alýndý. Alýnan zakkumlar Büyükþehir Belediyesi tarafýndan kentin 13 ilçesinde toprakla buluþturuldu.

Saksýda ürettikleri çilekler kadýnlarýn yeni kazanç kapýsý

Mersinden Kadýn Kooperatifinin giriþimleri bölgedeki kadýnlarý üretmeye teþvik ederken, kadýnlarýn zakkumla baþlayan hikayesi yeni üretim kalemleriyle sürdü. Balkon bahçeciliði ve mutfak bitkileri üretimine baþlayan yaklaþýk 20 kadýn, kendi evlerinde ve deneme serasýnda saksýda çilek fidesi yetiþtirmeye baþladý. Çalýþmanýn ilk etabýna 30 bin adet çilek fidesi üretimiyle baþlayan kadýnlar, bu üretimleri farklý aromatik bitkilerle de çeþitlendirmek için kollarý sývadý. Üretilen ürünler kýsa bir süre sonra zincir marketlerin raflarýnda yer alarak tüm Türkiye'de yayýlacak.

“Serada ve evlerinde çilek fidesi, aromatik bitkiler üretiyorlar”

Çalýþmayla ilgili açýklamalarda bulunan Mersinden Kadýn Kooperatifi Baþkaný Meral Seçer, “Gazi Çiftliðindeki kadýnlarýmýzla zakkum üretimini yaptýk. Kendilerine ek bir gelir elde ettiler. Þimdi balkon bahçeciliði, mutfak bitkileri üretimini yapýyoruz. Serada ve evlerinde çilek fidesi; ayrýca aromatik bitkiler üretiyorlar. Bu bitkiler, Gazi Çiftliðinin ata topraklarýyla birlikte tüm ülkemizde insanlarýn ulaþabileceði noktalara gelecek. Böylelikle kadýnlarýmýz da ek bir gelir elde edecekler” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.