sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"ÇÝFTÇÝ VE ÜRETÝCÝLERÝMÝZE YAKLAÞIK 200 MÝLYON LÝRA DESTEK YAPILACAK"

  •  23 Mart 2022 Çarþamba 13:30

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yýlmaz, Mersinli çiftçi ve üreticilere yaklaþýk 200 milyon lira tarýmsal destekleme ödemesi yapýlacaðýný açýkladý.

Yýlmaz, AK Parti hükümetlerinin 20 yýldýr hep çiftçinin yanýnda olduðunu söyledi. Özellikle sebze ve meyvecilik ile seracýlýk faaliyetlerinde Türkiye'nin büyük bir bölümüne üretimle katký saðlayan Mersin'in yüzölçümünün yüzde 21'inde, yaklaþýk 330 bin hektar alanda tarýmsal üretim gerçekleþtirildiðini anýmsatan Yýlmaz, ilin narenciye üretiminde de dünyada 4'üncü sýrada yer aldýðýný söyledi. Mersin'in yaþ sebze ve meyve, narenciye, bakliyat ihracatýnda da Türkiye'de ilk sýralarda yer aldýðýný kaydeden Yýlmaz, AK Parti hükümetlerinin, Türkiye'de tarýmsal üretimin geliþmesi için 20 yýldýr çiftçilere ve üreticilere milyarlarca liralýk desteklerde bulunduðunun altýný çizdi. Tarým ve Orman Bakaný Vahit Kiriþçi'nin geçen hafta çiftçi ve üreticilere 5 milyar 586 milyonluk destekleme ödemesi yapýlacaðý yönündeki açýklamanýn, çiftçi ve üreticileri mutlu ettiðini kaydeden Yýlmaz, “Tarýmsal destek ödemeleri kapsamýnda Mersinli üretici ve çiftçilerimize toplam 45 milyon 745 bin lira ödeme yapýldý” dedi.

Türkiye'de ‘tarýmýn baþkenti' olma yolunda önemli bir ivme kazanan Mersin'in bereketli topraklarýnda her mevsim üretimin gerçekleþtirildiðini kaydeden Yýlmaz, 2021 yýlý tarýmsal destekleme ödemelerinin toplamýnýn ise 198 milyon 303 bin lira olacaðýný ifade etti. Yýlmaz, "Bitkisel üretimin desteklenmesi kapsamýnda Mersinli üreticimize toplam 104 milyon 696 bin, hayvansal üretimin desteklenmesi kapsamýnda 72 milyon 356 bin, su ürünleri üretiminin desteklenmesi kapsamýnda 635 bin, tarýmsal araþtýrma ve geliþtirmenin desteklenmesi kapsamýnda 4 milyon 992 bin, kýrsal kalkýnmanýn desteklenmesi kapsamýnda ise 15 milyon 621 bin olmak üzere 2021 yýlý desteklerinde toplam 198 milyon 303 bin lira Mersinli üreticilerimizin ve çiftçilerimizin hesaplarýnda olacak. Çiftçilerimizin yanýnda olan, üreticilerimizi her daim destekleyen Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan ile Tarým ve Orman Bakanlýðýmýza teþekkürlerimi sunuyorum. Çiftçilerimize ve üreticilerimize hayýrlý ve bereketli olmasýný diliyorum" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.