sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KÝLOSU 25-30 TL’YE SATILAN ÖRTÜ ALTI ÇÝLEK, ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRÝYOR

  •  21 Mart 2022 Pazartesi 08:56

Mersin’de örtü altýnda yetiþtirilip yýlýn 10 ayý hasadý yapýlan çilek bahçesinde kilogramý 25 ile 30 TL arasýnda alýcý bulmasý üreticisini geçtiðimiz senelerde olduðu gibi bugünlerde de sevindiriyor.

Türkiye'nin örtü altý sebze ve meyve yetiþtiriciliðinde ilk sýralarda yer alan Mersin'in birçok ilçesinde seralarda yoðun çilek üretimi de yapýlýyor. Örtü altýnda baþta Anamur ve Silifke ilçelerinde yoðun olarak üretilen çilek, ekonomik olarak önemli bir getiri saðlamasý nedeniyle diðer ilçelerde de çiftçiler tercih etmeye baþladý. Bir dönüm serada yýlda yaklaþýk 6 ton üretim yapan üreticilerin kilogramýný ortalama 25 TL'ye sattýðý takdirde 150 bin TL gelir elde edebiliyor. Üreticiler, çileðin her yýl deðerli olduðunu belirtirken, bu yýl 25 ile 30 TL arasýnda satýlmasýnýn ise kendilerini sevindirdiðini dile getirdi.

Bir dönümde 10 bin kadar çilek fidesi dikimi gerçekleþtirebildiklerini anýmsatan örtü altý çilek Üreticisi ayný zamanda ziraat teknikeri Faruk Þenol, ”Ekimi yapýlan fidelerden Eylül ile Haziran ayý arasýnda çok güzel verim alýyoruz, 6 ton kadar çilek üretimi gerçekleþtiriyoruz. Bunlarý da market, manav ve pastanelere veriyoruz. Geçtiðimiz sene çileðin fiyatý 15 ile 20 TL'ydi, bu sene ise 25 ile 30 TL arasýnda gidiyor. Buda bizi ekonomik olarak mutlu ediyor” dedi.

Üretimlerini titiz bir þekilde gerçekleþtirdiklerine deðinen Þenol, ”Özellikle bakýmý ve gübresini organik olarak tercih ediyoruz. Hayvan gübreleri ile destekleyerek daha kaliteli çilek üretimi gerçekleþtiriyoruz. Çileðin tadýný almasý için organik gübreyi daha iyi kullandýðýmýzý düþünüyorum. Bu yüzden de yoðun talep görüyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.