sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÝLYONLUK ARAÇLAR ÇÜRÜYOR

  •  14 Mart 2022 Pazartesi 11:14

Mersin’de yediemin otoparklarýnda bulunan binlerce araç sahipleri tarafýndan alýnmayýnca çürümeye terk edildi.

Mersin'de yediemin otoparklarýnda bulunan binlerce araç sahipleri tarafýndan alýnmayýnca çürümeye terk edildi. Sadece bir otoparkta 650 araba ile bin 600'e yakýn motosiklet bulunurken, araçlarýn toplam piyasa deðeri dudak uçuklatýyor. Yediemin otoparký iþletmecisi Mehmet Kuþ, "Dýþarýdan hurdalýk diye tabir ettiðimiz yerde aslýnda milyonluk araçlar var. Þu anda piyasa göz önüne alýndýðýnda 100 milyon lirayý geçecek toplamda aracýmýz var" dedi.

Mersin'de trafik, asayiþ olaylarý ve haciz yoluyla devlet tarafýndan el konulan araçlar yediemin otoparklarýna çekiliyor. Araçlar kanuni iþlemleri sonrasý sahipleri tarafýndan teslim alýnmasý gerekirken, birçok araç alýnmayarak çürümeye terk ediliyor. Mersin'de bulunan 6 yediemin otoparkýndan biri olan Ata Otopark ve Yediemin Deposu'nda da 650 araç, yaklaþýk bin 600 motosiklet sahipleri tarafýndan alýnmayý bekliyor. Birçoðu artýk kullanýlmayacak duruma gelen ve otlarýn arasýnda kalan araçlar görenlerin yüreklerini burkuyor. Dýþarýdan hurdalýk gibi görünen ancak içerisinde bir servet yatan otoparktaki araçlarýn piyasa deðeri yaklaþýk 100 milyon lira civarýnda. Otopark ve depoyu 39 yýldýr iþleten 55 yaþýndaki Ahmet Kuþ ile oðullarý Melih ve Mehmet, devletin kendilerine teslim ettiði araçlara gözü gibi bakýyor

"100 milyon lirayý geçecek toplamda aracýmýz var"

Mersin'de 6 tane yediemin otoparký olduðunu ifade eden Mehmet Kuþ, bu otoparklarda binlerce otomobil ve motosikletin bulunduðunu söyledi. 39 yýldýr babasýnýn bu iþi yaptýðýný söyleyen Kuþ, “6 yedieminden en büyüðünün biz olduðunu söyleyebilirim. Þu anda yaklaþýk 650 otomobil çeþidi, bin 500-bin 600 civarýnda da motosiklet var. Dýþarýdan bakýldýðýnda hurdalýk olarak tabir edilen yerde, aslýnda milyonluk araçlar var. Þu anda piyasa göz önüne alýndýðýnda 100 milyon lirayý geçecek toplamda aracýmýz var” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.