sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜRETÝCÝ KADINLAR, ZEYTÝN VE ZEYTÝNDEN ÜRETTÝKLERÝ ÜRÜNLERÝ SATIÞA SUNDU

  •  11 Kasým 2021 Perþembe 14:50

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafýndan Yoðurt Pazarý’nda ilk kez “üretici kadýn stantlarý zeytin pazarý” kuruldu.

Akdeniz ilçesi Yoðurt Pazarý'nda kurulan üretici kadýn stantlarý zeytin pazarýnda toplam 10 stant yer alýrken, Mersin merkez 4 ilçe ile Mut, Tarsus, Silifke gibi ilçelerden gelen kadýnlar doðal ürünlerini satýþa sunma olanaðý buldu. Kadýnlar tarafýndan kurulan stantlarda, zeytinyaðlý sabun, zeytin fideleri, Ayvalýk, Gemlik, sarýulak, domat gibi zeytin çeþitleri, zeytinyaðý ve zeytinden üretilmiþ diðer gýda ürünleri yerini aldý.

Üretici kadýnlar doðal ürünleri satýþa sundu

Tarsus Eshab-ý Kehf Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifi'nden gelen Makbule Coþkun, satýþ yapmak için zeytin ve zeytinyaðý getirdiklerini belirterek, ürünlerini nasýl hazýrladýklarýný anlattý. Coþkun, “Sað olsun Baþkanýmýz Vahap Seçer'in ve Meral Haným'ýn katkýlarýyla sürdürüyoruz. Geçen yýl da geldik, kurduk buraya. Satýþ yaptýk. Halkýmýzdan da memnunuz. Alýþveriþ yapýyorlar. Böyle devam ettiriyoruz. Tercih ediyorlar zeytinlerimizi. Bugün burasý da güzel, halkýmýz da güzel katýlýyor” dedi.

Aslen Hataylý olan ve Mersin'de yaþayan Suna Arslan, Yoðurt Pazarý'na ilk kez geldiðini ancak sahilde gerçekleþtirilen diðer etkinliklerde daha önce yer aldýðýný belirterek, “Bugün burada Yoðurt Pazarý'nda zeytin üzerine satýþ yapýyoruz. Sabunumuz, zeytinyaðýmýz, yeþil zeytinimiz var. Satýþlar çok þükür güzel gidiyor. Sabunu kendimiz zeytinyaðý ve defne yaðýný piþirerek yapýyoruz. Annelerimiz, büyüklerimiz yapýyorlar. Zeytinleri de kendimiz kýrarak yapýyoruz. Ürünlerimizi Hatay'dan getiriyoruz. Ev hanýmý olduðumuz için böyle bir þey yapýyoruz ve çocuklarýmýza, aileye bir katkýda bulunuyoruz. 4 çocuk okutuyorum. 2 oðlum üniversitede, kýzlarým lisede okuyorlar” diye konuþtu.

Mut Taþhan'dan gelen kadýn üretici Fatma Isbaha ise zeytin ve zeytinyaðý sattýðýný belirterek, “Her tür ürünü kendim üretiyorum. Kendi bahçemin ürünü. Yani Mut'un kendi doðal ürünü. Memnunum, müþterilerimiz de memnun bence” þeklinde konuþtu.

Mut zeytinyaðýnýn coðrafi iþaretli olduðunu da anlatan Isbaha, kurulan stantlar sayesinde iþlerini geliþtirdiðini ifade ederek, “Büyükþehir Belediye Baþkanýna gerçekten gönülden teþekkür ediyorum. Bize böyle hizmetleri sunduðu için” ifadelerini kullandý.

Stantlarýn kurulduðu alanda MESKÝ Genel Müdürlüðü tarafýndan “su tasarrufu” konusunda da vatandaþlar bilgilendirildi ve vatandaþlarýn MESKÝ ile ilgili sorularý yanýtlandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.