sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÖREN ÞAÞIRIYOR, BU NARLARIN TANESÝ 1,5 KÝLO

  •  2 Kasým 2021 Salý 10:52

Mersin’de ismini yetiþtiði köyden alan ’Keben’ narýnýn tanesi ortalama 1 ile 1,5 kilogram aðýrlýðýnda gelirken, zaman zaman 2 kilograma çýkanlarýn da olmasý dikkat çekiyor.

Mersin'de ismini yetiþtiði köyden alan 'Keben' narýnýn tanesi ortalama 1 ile 1,5 kilogram aðýrlýðýnda gelirken, zaman zaman 2 kilograma çýkanlarýn da olmasý dikkat çekiyor. Görenlerin 'Bu kadar büyük nar mý' olur dediði ürünün tamamen doðal gübreyle yetiþtiði belirtilirken, büyüklüðüne göre de 7 ile 10 TL arasýnda satýlýyor.

Silifke ilçesine baðlý Keben köyünde hemen hemen her bahçede yetiþtirilen Tarým ve Orman Bakanlýðý tarafýndan 33N16 olarak tescillenmiþ narda hasat baþladý. Ortalama 1 ile 1,5 kilogram aðýrlýðýnda olan ve büyüklüðü ile dikkatleri çeken Keben narýnýn farklý ve tatlý aromasý ile de bilenlerin vazgeçemediði ürün arasýnda yer alýyor. Bahçelerden tek tek toplanan narlarýn büyük bir bölümü sofralýk olarak satýlýyor. Dedelerinden kalma 40 yýllýk aðaçlarýn bulunduðu bahçede baba Mehmet Raþit ile oðlu Alpay Yalçýn da aile bireylerinin katýlýmý ile hasatlarýný yapýyor. Toplanarak büyüklüðüne göre ayrýlan narlar daha sonra müþterilere sunulmak üzere pazara gönderiliyor.

Silifke'nin Keben köyünde çiftçilikle uðraþtýklarýný belirten Alpay Yalçýn, "Burada Keben narý hasadýmýzý yapýyoruz. Bunlarýn aðýrlýðý 1 ile 2 kilogram arasýnda. Þu ana kadar 2 kilograma ulaþan narlarýmýz oldu. Þu anda elimde gördüðünüz nar ise 1,5 kilogram civarýnda. Bunlarýn satýþýný yapmak için hasadýný yaptýk. Güzel bir çeþittir, tadý hoþtur, herkese tavsiye ediyoruz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.