sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ROSATOM’DAN PARÝS ANLAÞMASI’NI ONAYLAYAN TÜRKÝYE’YE DAYANIÞMA MESAJI

  •  1 Kasým 2021 Pazartesi 16:10

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Türkiye’nin Paris Anlaþmasý’ný onaylama kararýna yönelik dayanýþma mesajý yayýmladý.

 Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Türkiye'nin Paris Anlaþmasý'ný onaylama kararýna yönelik dayanýþma mesajý yayýmladý. Rosatom'un mesajýnda, “Rosatom'un Türk ortaklarýyla yakýn iþbirliði içinde hayata geçirdiði Akkuyu NGS Projesi, Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin düþük karbon geçiþine önemli katký saðlayacak” denildi.

Küresel iklim krizinin çözümü olan sürdürülebilir kalkýnma ve enerji ihtiyacýnýn temiz kaynaklarla güvenilir þekilde karþýlanmasý dünyanýn gündeminde ilk sýralarda yer almaya devam ediyor. Pek çok ülkeden 100'den fazla hükümet ve sivil toplum liderinin katýldýðý COP26 Ýklim Deðiþikliði Zirvesinde de karbon piyasalarý, kömür kullanýmýnýn azaltýlmasý, iklim finansmaný, temiz enerji yatýrýmlarý ve elektrikli araçlara geçiþ, önemli konu baþlýklarý olacak. 12 Kasým'da sona erecek COP26, Paris Ýklim Anlaþmasý'nýn imzalandýðý 2015'ten bu yana kaydedilen geliþmenin deðerlendirileceði ilk zirve olmasý açýsýndan önem taþýyor. Türkiye ise bu yýl ilk kez konferansa Paris Anlaþmasý'ný onaylamýþ bir ülke olarak katýlýyor.

Paris Anlaþmasý'nda taraf olunmasýnýn Türkiye'nin temiz enerji dönüþümüne hýz kazandýrmasý bekleniyor. Türkiye'nin Paris Anlaþmasý'ný onaylamasýna yönelik destek mesajlarý da gelmeye devam ediyor. Akkuyu Nükleer Güç Santralini (NGS) inþa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom da Türkiye'nin Paris Anlaþmasý'ný onaylama kararýna yönelik dayanýþma mesajý yayýmladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.