sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKKUYU NÜKLEER A.Þ., AKKUYU NGS’NÝN 4’ÜNCÜ GÜÇ ÜNÝTESÝ ÝÇÝN ÝNÞAAT LÝSANSINI ALDI

  •  30 Ekim 2021 Cumartesi 11:31

Nükleer Düzenleme Kurumu, Akkuyu Nükleer A. Þ. adýna Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) 4’üncü güç ünitesi için inþaat lisansýnýn verilmesini onayladý. Lisansýn düzenlenmesi, nükleer güvenlik açýsýndan önemli olan tesisler de dahil olmak üzere ünitedeki tüm inþaat ve montaj iþlerinin yapýlmasýna olanak saðlýyor.

Ýnþaat lisansýnýn alýnmasý için gerekli baþvuru belgeleri, 12 Mayýs 2020 tarihinde Nükleer Düzenleme Kurumuna (NDK) sunulmuþtu. Akkuyu Nükleer A.Þ., inþaat lisansý baþvurusu kapsamýnda Ön Güvenlik Analizi Raporunu (ÖGAR), Olasýlýklý Güvenlik Analizini ve ayrýca güç ünitesinin güvenliðini ve güvenilirliðini doðrulayan bir dizi belgeyi NDK'ya ibraz etmiþti.

Baþvuru belgelerinin incelenmesi sonucunda NDK tarafýndan verilen karar ile Akkuyu NGS'nin 4'üncü ünitesine inþaat lisansýnýn verilmesi uygun bulundu. Bu lisans, 4'üncü ünitenin reaktör ve türbin adalarý gibi nükleer güvenlik kapsamýnda yer alan tüm bina ve yapýlarýnýn inþaatýna baþlanmasýný mümkün kýlýyor.

“Projemiz için çok önemli bir aþama”

Akkuyu Nükleer A.Þ. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, konuya iliþkin yaptýðý açýklamada, “4'üncü güç ünitesinin yapýmý için inþaat lisansýnýn alýnmasý, projemiz için çok önemli bir aþamadýr. Öncelikle bu önemli belgenin elde edilmesinde emeði geçen tüm Türk ve Rus meslektaþlarýma içtenlikle teþekkür etmek istiyorum. 4'üncü güç ünitesinin yapýmýna iliþkin lisansýn alýnmasýyla birlikte, 4 üniteli nükleer santralimizin inþaatýna iliþkin lisanslama sürecini tamamlayarak Nükleer Düzenleme Kurumundan Türk meslektaþlarýmýzýn deðerlendirmeleri sonucunda projemizin güvenliðini, bütünlüðünü, geçerliliðini ve benzersizliðini doðruladýk. Artýk 4 güç ünitesinin tamamýnda çalýþmalara baþlamaya hazýrýz. Önümüzdeki yýlýn baþýnda 4'üncü ünite nükleer ada binalarý temel plakalarýný inþa etmeye baþlýyoruz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.