sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAVUNMA SANAYÝÝ BAÞKANI DEMÝR, MTOSB’DE SANAYÝCÝLERLE BULUÞTU

  •  27 Ekim 2021 Çarþamba 09:44

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Prof. Dr. Ýsmail Demir, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) incelemelerde bulunarak sanayiciler ile bir araya geldi.

Bir dizi program çerçevesinde Mersin'e gelen Savunma Sanayii Baþkaný Prof. Dr. Ýsmail Demir, Mersinli sanayicilerle de buluþtu. Ziyarete, Baþkan Demir'in yaný sýra Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, MTOSB Baþkaný Sabri Tekli, sanayiciler ve Türkiye'de savunma sanayi alanýnda hizmet veren þirketlerin yöneticileri katýldý. Ziyarette, Mersin bölgesinde yapýlacak olan SAHA (Savunma ve Havacýlýk Kümelenmesi) çalýþmalarý hakkýnda konuþuldu.

“SAHA çalýþmalarý sadece Ýstanbul ile sýnýrlý kalmamalý”

Savunma Sanayii Baþkaný Prof. Dr. Ýsmail Demir, ziyarette yaptýðý konuþmada, Mersin bölgesinde yapýlmasý planlanan SAHA kümelenmesi ile ilgili bilgiler verdi. Demir, "Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii bünyesinde büyüyen projeler, savunma sanayi çalýþmalarýnda Türkiye'nin her türlü katma deðerini kullanmak, bu yolculuðu hep birlikte yapmak için buradayýz. Bugünkü ziyaretimizde savunma sanayii alanýnda hizmet veren þirketlerimizin yöneticilerini sanayicilerimiz ile buluþturmak istedik. SAHA kümelenmesini ben þu þekilde anlatmak istiyorum; SAHA, Ýstanbul bölgesinde Savunma ve Havacýlýk Kümelenmesi adýyla baþladý. Ýstanbul bölgesinde oldukça yetkin bir savunma sanayii ve teknoloji altyapýsý var. Bu çalýþmalarýn sadece Ýstanbul ile sýnýrlý kalmamasý için Mersin, Antalya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraþ gibi illerimiz bir araya gelerek kümelenme oluþturmalýlar. Böylece her bölgede birer alt küme oluþturarak daha verim alabileceðimizi düþünüyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.