sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ ZABITASI, MARKET, MANAV VE PAZARLARDA FÝYAT DENETÝMÝ YAPTI

  •  15 Ekim 2021 Cuma 16:00

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, ilçe sýnýrlarýnda bulunan marketler, semt pazarlarý ve manavlarda fiyat-etiket kontrolü ile gýdalarýn üretim ve son tüketim tarihine yönelik denetim yaptý.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Zabýta Müdürlüðü ekipleri, son dönemde özellikle gýda ürünlerinde görülen haksýz fiyat artýþlarý üzerine iþ yerlerine yönelik denetimlerine aðýrlýk verdi. Ýnsan hareketliliðinin yoðun olduðu bölgelerde; maske, mesafe, temizlik ve hijyen denetimi de gerçekleþtirilen kontrollerde, eksiði görülen bazý iþletme sahipleri uyarýlarak, eksikleri tamamlamalarý için süre verildi.

Zabýta Müdürü Ufuk Sivaslýoðlu'nun da katýldýðý fiyat-etiket denetiminde, market, manav ve semt pazarlarýnda satýþa sunulan gýda ve çeþitli ihtiyaç ürünlerinin fiyat ve etiketleri tek tek incelenip, üretim ve son tüketim tarihleri kontrol edildi. Denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatý ile kasa fiyatýnýn da ayný olup olmadýðý kontrol edildi.

Öte yandan, sokak ve kaldýrým iþgaline yol açan iþ yeri sahipleri uyarýldý

Açýklamada, Akdeniz ilçesi sakinlerinin, haksýz kazanç saðladýðýný ve tüketiciyi aldattýðýný düþündüðü iþ yerleri hakkýnda 0324 3366583 numaralý telefon üzerinden 7 gün 24 saat Zabýta Müdürlüðünü arayarak, talep veya þikayetlerini bildirebilecekleri de belirtildi. Zabýta Müdürlüðünün, halkýn saðlýðý ve esenliðini korumak ve fahiþ fiyatlarý önlemek amacýyla ilçe genelinde kontrollerini artýrarak sürdüreceði kaydedildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.