sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUZ ÜRETÝCÝDE 3 ÝLE 6 TL, MARKETLERDE 12 ÝLE 15 TL

  •  13 Ekim 2021 Çarþamba 09:13

Türkiye’de üretilen muzlarýn yüzde 50’den fazlasýnýn gerçekleþtirildiði Mersin’de üreticiler tezgahtaki yüksek fiyata tepkili.

Türkiye'de üretilen muzlarýn yüzde 50'den fazlasýnýn gerçekleþtirildiði Mersin'de üreticiler tezgahtaki yüksek fiyata tepkili. Kendilerinden birinci kalite muzun 6 liradan, ikinci kalite muzun 3 liradan alýndýðýný belirten üreticiler muzun kilogramýnýn tezgaha 12 ile 16 liradan ulaþmasý nedeniyle vatandaþýn ucuza alamadýðýný dile getirdi.

Ülke genelinde bir çok üründe olduðu gibi muz da kabzýmallarýn devrede olmasý nedeniyle vatandaþa pahalý ulaþýyor. Özellikle üretimin yüzde 50'den fazlasýnýn gerçekleþtirildiði Mersin'de muzun yoðun hasat dönemi baþladý. Hasadýn yoðun olmasý nedeniyle 15 gün öncesine kadar 8 TL'den satýþ yapan üreticilerin ürünleri 6 TL'den alýcý buluyor. Birinci kalite muzu 6 TL'ye satan üreticiler ikinci kalite muzu ise 3 TL'den aracýlara veriyor. Paketlenip sarartýlan muzlar ise daha sonra piyasaya sürülüyor. Ancak üretimin yapýldýðý Mersin'de bile marketlerde muz kalite ayrýmý yapýlmaksýzýn 12 ile 16 TL arasýnda satýlýyor. Üreticiler, tezgahtaki yüksek fiyatýn tüketimi olumsuz etkilediðini bu sebeple de zamanla piyasanýn dengesinin bozduðunu kaydetti. Bazý üreticiler ise hem üreticilerin hem de tüketicilerin maðdur olmayacaðý alýmda ve satýmda sabit fiyat uygulamasý yapýlmasýný istiyor. Çevre iller baþta olmak üzere Ýstanbul, Bursa, Ankara, Diyarbakýr ve Gaziantep gibi kentlere gönderilen muzun 3 katý fazlasýna vatandaþa satýlmasý ise dikkat çekiyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.