sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE MAHALLE MUTFAKLARINDAN 200 BÝN YEMEK AÝLELERE ULAÞTI

  •  8 Ekim 2021 Cuma 10:18

Mersin Büyükþehir Belediyesince, 2020 yýlýnýn Mart ayýnda hizmete sunulan mahalle mutfaklarýnýn, dezavantajlý mahallelerdeki 24 noktada 3 çeþit yemeði 3 TL’den sunmaya devam ederken, 19 ayda 200 bin yemeðin vatandaþlara ulaþtýrýldýðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesince, 2020 yýlýnýn Mart ayýnda hizmete sunulan mahalle mutfaklarýnýn, dezavantajlý mahallelerdeki 24 noktada 3 çeþit yemeði 3 TL'den sunmaya devam ederken, 19 ayda 200 bin yemeðin vatandaþlara ulaþtýrýldýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesinin yürüttüðü proje kapsamýnda, mahalle mutfaklarýnýn yemekleri aþhanede piþtikten sonra tek kullanýmlýk kaplara yerleþtiriliyor. 24 noktadaki mahalle mutfaklarýndan vatandaþlar 3 çeþit yemeði 3 TL'den satýn alabiliyor. Mahalle mutfaklarý, vatandaþlarýn her geçen gün artan mutfak maliyeti nedeniyle yaþadýðý sýkýntýlara da çare oluyor. Vatandaþlar, içerisinde et de bulunan 3 çeþit yemeðe mahalle mutfaklarý sayesinde 3 TL'ye ulaþabiliyor. Þu ana kadar 200 bin yemeði vatandaþlarýn sofrasýna ulaþtýran bu mutfaklarýn adreslerine vatandaþlar 'mersin.bel.tr' adresinden ulaþabiliyor.

“Temizlik ve hijyen konusunda da üst düzey hassasiyet gösteriyoruz”

Sosyal Yardýmlar Þube Müdürü Engin Yýldýrým, mahalle mutfaklarýnýn kurulduðu günden bu yana yoðun ilgi gördüðünü belirterek, “Özellikle dezavantajlý bölgelerde kurduðumuz mahalle mutfaklarý, günden güne sayýsýný artýrarak toplamda 24 noktaya ulaþtý. 3 çeþit yemeðin 3 TL'ye verildiði mahalle mutfaklarýnda sayýmýz ilk günden bugüne kadar 200 binin üzerine ulaþtý. Vatandaþlarýmýz çok fazla taleple geliyorlar ve biz de bu taleplere en saðlýklý, hijyenik koþullarda karþýlýk veriyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.