sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ZEYTÝNYAÐI FÝYATLARI 22 LÝRAYKEN BU YIL 35 LÝRAYA YÜKSELDÝ

  •  6 Ekim 2021 Çarþamba 16:41

Türkiye’de zeytin ve zeytinyaðýnýn yüzde 14’ünü karþýlayan Mersin’in Mut ilçesindeki fabrikalarda sýzma zeytinyaðý fiyatlarý geçen yýl 22 lira iken bu yýl 35 liraya çýktý.

Türkiye'de zeytin ve zeytinyaðýnýn yüzde 14'ünü karþýlayan Mersin'in Mut ilçesindeki fabrikalarda sýzma zeytinyaðý fiyatlarý geçen yýl 22 lira iken bu yýl 35 liraya çýktý. Üretici temsilcileri, zeytinde rekoltenin düþük olduðunu, bu sebeple ilerleyen günlerde zeytinyaðý fiyatlarýnýn daha da artmasýnýn muhtemel olduðunu söyledi.

Geçen yýl kilosu 18 ila 22 lira arasýnda seyreden zeytinyaðý fiyatlarý bu yýl dinglerinde 35 liradan satýlýyor. Marketlerde ise 70 ila 90 liraya kadar çýkýyor. Zeytinin elek numarasýna göre 2 lira ila 8 lira arasýnda fiyat verilirken, zeytinyaðýnýn daha çok para etmesi sebebiyle üretici zeytinyaðý çýkarmayý tercih ediyor.

Mut Ziraat Odasý Baþkaný Hýdýr Kar, geçen yýl zeytinyaðý fiyatlarýnýn 18 ile 22 lira arasýnda deðiþirken bu yýl dinglerinde 35 liradan satýldýðýna dikkat çekti. Bu yýl zeytin rekoltesinin düþük olmasýndan dolayý zeytinyaðý fiyatlarýnýn arttýðýný dile getiren Baþkan Kar, “Zeytinyaðý sezonunun açýlýþýyla birlikte fiyatlarýn bir anda 35 lira marketlerde ise 70 ile 90 lira arasýnda alýcý buluyor. Eleklerin en alt kýsmýndaki zeytin zeytinyaðý için alýnýyor ve kilosu en az 2 liradan alýnýyor. Bu yýl zeytin rekoltesi geçen yýllara göre daha az. Bu da zeytinyaðý fiyatlarýný nerdeyse ikiye katladý. Ýlerleyen günlerde fiyatlar daha da yükselecek. Zeytin rekoltesinin düþük olmasý zeytinyaðýna etki etti” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.