sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YARGITAY CUMHURÝYET BAÞSAVCILIÐI GÖREVÝNE MUHSÝN ÞENTÜRK SEÇÝLDÝ

  •  16 Mayýs 2024 Perþembe 09:31

Cumhurbaþkaný Erdoðan Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý görevine Muhsin Þentürk’ü seçti. Karar, Resmi Gazete’nin 16 Mayýs 2024 tarihli sayýsýnda yer aldý. 4 yýl boyunca görev yapacak olan Þentürk, 37 turda tamamlanan Yargýtay Baþkanlýðý seçiminde adaylýktan çekilerek düðümün çözülmesinde önemli rol oynamýþtý.

Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý görevine Muhsin Þentürk seçildi. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn imzaladýðý karar, Resmi Gazete'de yayýmlandý. Yargýtay'ýn 37 turda tamamlanan baþkanlýk seçiminde 35. turdan sonra çekilen Þentürk, düðümün çözülmesinde kritik bir adým atmýþtý.

 

Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý için yapýlan seçimde en yüksek oy alan adaylar sýrasýyla; Yaþar Þimþek, Muhsin Þentürk, Hakan Yüksel, Mustafa Erol ve Yusuf Kuzu olmuþtu.

 

Adaylardan birinin Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan 15 gün içinde Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýsý olarak seçilmesi bekleniyordu. Erdoðan, göreve Muhsin Þentürk'ü seçti. Þentürk, 4 yýl görev yapacak.

 

Muhsin Þentürk kimdir?

Muhsin Þentürk, 1968'de Ankara'da doðdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara hakim adayý olarak mesleðe baþlayan Þentürk, sýrasýyla Kars Susuz, Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcýlýðý, Yargýtay 3.Ceza Dairesi tetkik hakimliði, Yargýtay Cumhuriyet Savcýlýðý görevlerinde bulundu. Yargýtay üyeliðine 2012'de seçilen Muhsin Þentürk, evli ve iki çocuk babasýdýr.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.