sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HASTANELERDE ONAYLI RANDEVU DÖNEMÝ BAÞLADI! ONAY VERMEYENE 15 GÜN YENÝ RANDEVU YOK

  •  13 Mayýs 2024 Pazartesi 11:54

Saðlýk sisteminde Onaylý Randevu dönemi bugün baþladý. Artýk randevu alan kiþiler, bir gün önce akþam saat 20.00’ye kadar, randevusunu onaylamak zorunda. Bunu yapmayanlar ayný alanda 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak.

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde ( Mhrs ) "Onaylý Randevu" dönemi bugünden itibaren baþladý. Hastalar öncelikle, Saðlýk Bakanlýðýna baðlý saðlýk kuruluþlarýndan, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çaðrý merkezinden randevu oluþturacak.

 

Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastalarýn randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceðini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay iþlemi de randevu alýnan kanallar üzerinden yapýlacak. Üzerinde herhangi bir iþlem yapýlmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kiþi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kýsýtlama uygulanmayacak.

 

Randevusunu onayladýðý halde gitmeyen kiþilerin ise ayný branþta 15 gün boyunca yeni randevu almasý kýsýtlanacak. Fakat bu kiþiler Bakanlýða baðlý saðlýk kuruluþlarýndan randevusuz hizmet alabilecek. Uygulamadan 65 yaþ üstü hastalar ve kanser hastalarý muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

 

Bugünden itibaren, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamaný verimli kullanma imkaný sunacak Onaylý Randevu Sistemi'nde, randevularýn iptal edilmesinin ardýndan boþ kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanýlacak.

 

Boþ kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep býrakmýþ hastalara ulaþýlacak ve öncelik talepte bulunan hastalara verilecek.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.