sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 11:09

Akdeniz Belediyesi, Ýçel Sanat Kulübü’nün (ÝSK) düzenleyeceði 3. Karikatür Günleri’ne 30 bin TL destek saðlayacak.

Akdeniz Belediye Meclisinin Mayýs ayý 2. toplantýsý Belediye Baþkaný Hoþyar Sarýyýldýz baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Toplantýda, komisyonlara sevk edilen çeþitli konular görüþüldü. Bu kapsamda 2023 mali yýlý kesin hesabý ile ilgili komisyonlardan oybirliði ile gelen konu, üyelerin yine oybirliði ile kabul edildi.

 

Meclis üyelerinin talebi üzerine, söz konusu bütçe kalemleri, üst baþlýklar halinde okunup basýn ve kamuoyu ile paylaþýldý. Bu kapsamda 2023 mali yýlý kesin hesabýna ait bütçe giderleri þöyle açýklandý: "Personel giderleri 122 milyon 806 bin TL, Sosyal Güvenlik Kurumu’na devlet primi giderleri 17 milyon 514 bin TL, mal ve hizmet alým giderleri 476 milyon 150 bin TL, faiz giderleri 4 milyon 658 bin TL, cari transferler 20 milyon 308 bin TL, sermaye giderleri 118 milyon 848 bin TL, sermaye transferleri 1 milyon 664 bin TL ve yemek ödeneði 45 milyon TL."

 

Meclis toplantýsýnda, Ýçel Sanat Kulübü’nün (ÝSK) haziran ayýnda düzenleyeceði 3’üncü Karikatür Günleri etkinliðine, Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü bütçesinden 30 bin TL destek verilmesi ile ilgili teklif, oy çokluðu ile kabul edildi. Meclis üyelerinin konuya dair görüþlerini açýklamasýnýn ardýndan söz alan Sarýyýldýz, "Belediyemiz gerçekten ciddi bir borç yükü altýnda. Bu nedenle lüks ve gereksiz tüketimden uzak, sadece kamu hizmetine endeksli, kamunun giderlerinin yine kamu için harcanmasý gerektiðine inanýyoruz" dedi.

 

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önceki yönetimce de maddi destek verildiðine dikkat çeken Sarýyýldýz, þöyle konuþtu, "Kültürel ve sanatsal aktivitenin büyüyüp yaygýnlaþmasý ve halka ulaþtýrýlmasý konusunda belediyeler olarak ayrýca özen göstermemiz gerektiðine inanýyoruz. Bizler de Akdeniz ilçesi ve Mersin genelinde yürütülecek kültür sanat etkinliklerinin destekçisi olacaðýz. Belediyemizin ekonomik þartlarý göz önüne alýnarak Ýçel Sanat Kulübü’ne böyle bir destek saðladýk. Gönül isterdi ki çok daha fazlasýný saðlayalým. Ancak belediyemizin mali durumu ortada."

 

Belediye Meclis üyeleri arasýndan seçilecek baþkan yardýmcýlarýna ödenecek ücrete iliþkin teklifin, üyelerin oybirliði ile kabul edilmesinin ardýndan toplantý sona erdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.