sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMÝNÝNÝ YÜZDE 38’E ÇIKARDI

  •  9 Mayýs 2024 Perþembe 12:03

Merkez Bankasý Baþkaný Fatih Karahan, bu yýlýn ikinci enflasyon raporunu açýkladý. MB’nin yýl sonu enflasyon tahmini 2 puan artarak yüzde 38 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý enflasyon tahminini yükseltti; 2024 yýl sonu için beklenti yüzde 36'dan yüzde 38'e çýktý.

 

Merkez Bankasý Baþkaný Fatih Karahan, yýlýn ikinci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantýsý'nda açýklamalarda bulundu. Karahan, "Fiyatlama davranýþlarýný ve enflasyon beklentilerini yakýndan takip ediyoruz. Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sýký para politikasý duruþumuzu korumakta kararlýyýz. Enflasyon görünümünde kalýcý bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceðiz" dedi.

 

"Sizlerle enflasyona iliþkin yakýn dönem geliþmeleri ve enflasyon üzerinde etkili olacak unsurlar hakkýndaki deðerlendirmelerimizi paylaþmak istiyorum. Tüketici enflasyonu 2023 yýlý son çeyreðinde ve 2024 yýlý ocak ayýnda tahmin aralýðýnýn orta noktasýna yakýn seyretmiþtir. Yýllýk enflasyon son dönemde yukarý yönlü bir seyir izlemiþtir. Enflasyonun 2024 yýlýnýn ilk yarýsýna kadar artmasýný öngördüðümüzü tüm politika metinlerimizde, sunumlarýmýzda ve enflasyon raporlarýmýzda sizlerle paylaþmýþtýk.

 

Ancak son 3 ayda enflasyonun öngörülerimizden de yüksek bir seyir izlediðini görüyoruz. Nitekim tüketici enflasyonu Nisan ayýný yüzde 69,8 ile bir önceki enflasyon raporunda sunduðumuz tahmin aralýðýnýn 0,9 puan üzerinde tamamlamýþtýr. Daha önceki iletiþimimizde enflasyon geliþmelerini takip ederken sadece yýllýk göstergeleri deðil, aylýk enflasyonun ana eðilimini de yakýndan takip ettiðimizi vurgulamýþtým.

 

Aylýk enflasyonun ana eðilimini yakýndan takip etmeye devam ediyoruz. Enflasyon göstergeleri ana eðilimde gerilemeye iþaret etmektedir. Hizmet enflasyonu aylýk zamanda yavaþlamakla birlikte güçlü seyrini korumaktadýr. Konut fiyatlarýndaki artýþ eðilimi yavaþlamaktadýr. Mevcut durumda beklentiler yýl sonu enflasyon tahminimize 3 ay gecikme ile ulaþacaðýmýzý göstermektedir.”  Ýfadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.