sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERCEK’TE KUAFÖRLÜK KURSU BAÞLADI

  •  8 Mayýs 2024 Çarþamba 10:56

Kadýn ve genç istihdamýný artýrmak için verdiði kurslara hýz kesmeden devam eden Mersin Büyükþehir Belediyesi, Halkkent MERCEK Meslek Edindirme ve Eðitim Merkezi’nde kuaförlük kursu ile zanaat öðrenmek isteyenlere kapýlarýný açtý.

Kuaförlükten bahçývanlýða, Ýngilizce dil eðitiminden hasta-yaþlý bakým hizmetlerine, týbbi aromatik bitki yetiþtiriciliðinden temel makyaj eðitimine kadar bir dizi kursa ev sahipliði yapan kurs merkezinde belgelerini alanlardan kimileri kendi iþ yerini açarken kimileri de belediyede iþ bulma þansý yakaladý.

 

Bine yakýn kursiyeri mezun ettiklerini söyleyen Halkkent MERCEK sorumlusu Latife Eþiyok, “Biz genelde istihdama yönelik kurslar açarak vatandaþlarýmýzýn daha çok iþ sahalarýna yönlendirmeyi amaçlýyoruz. Halkkent’teki vatandaþlarýmýz þehir merkezindeki vatandaþlarýmýza oranla daha dezavantajlý kesimde kalýyorlar. Biz de bu hizmeti ayaklarýna getirerek daha çok insana ulaþýyoruz, özellikle kadýn istihdamýna yönelik kurslarýmýzý daha çoðaltarak yardýmcý oluyoruz” dedi.

 

Kurslarýn bitmesinin ardýndan kursiyerleri Kariyer Merkezine yönlendirdiklerini söyleyen Eþiyok, “’Teksin Mersin’ uygulamasý üzerinden her ayýn 15 ve 20 tarihleri arasýnda hangi kurslarý açtýðýmýzý paylaþýyoruz. Bu þekilde vatandaþlarýmýz online olarak bize baþvuru yapabiliyorlar” diyerek, online baþvuru yapamayanlarýn da kurs merkezine gelerek baþvuru yapabileceðini söyledi. Eþiyok, “Biz daha çok kurs açarak, daha çok vatandaþýmýza ulaþmaya ve istihdamý artýrmaya yönelik çalýþmalarýmýza devam edeceðiz” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.