sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝ ’ÝYÝLÝK GEMÝSÝ’ MERSÝN’DEN GAZZE’YE UÐURLANDI

  •  6 Mayýs 2024 Pazartesi 11:18

Kýzýlay ile AFAD’ýn birlikte yürüttüðü insani yardým operasyonu kapsamýnda, toplam 5 bin 66 tonluk insani yardým malzemesi taþýyan yeni ’Ýyilik Gemisi’, Mersin Limaný’ndan bugün Gazze’ye uðurlandý.

Türkiye, Ýsrail saldýrýlarýnýn hedefi olan Gazze’deki sivillere insani yardým ulaþtýrmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Kýzýlay tarafýndan hazýrlanan glütensiz gýda da dahil olmak üzere gýda, un, bebek mamasý, hijyen gibi diðer muhtelif ürünlerden oluþan 5 bin 66 tonluk yardým malzemelerini Gazze’ye ulaþtýracak 11. ’Ýyilik Gemisi’, Mersin Limaný’ndan yola çýktý.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) koordinasyonunda gerçekleþtirilen yardýmlarýn 2 günlük yolculuðun ardýndan önce Mýsýr’ýn El-Ariþ Limaný’na, ardýndan da týrlarla Refah Sýnýr Kapýsýndan barýnma, gýda, yakýt ve týbbi malzemeler baþta olmak üzere pek çok insani yardým malzemesine ihtiyaç duyan Gazzelilere ulaþtýrýlacaðý bildirildi.

"Gemide 85 milyon Türk milletinin selamlarý ve dualarý var"

Mersin Limaný’ndaki uðurlama törenine katýlan Türk Kýzýlay Genel Baþkan Yardýmcýsý Ramazan Saygýlý, bugün yine Türk milletinin iyilik eli olan Kýzýlay’ýn bir iyilik gemisini daha Gazze’ye gönderdiðini söyledi. Gemide öncelikle 85 milyon Türk milletinin selamlarý ve dualarý olduðunu vurgulayan Saygýlý, "Ayný zamanda da akut dönemi yaþayan, açlýk krizi yaþayan, kýtlýk krizi yaþayan Gazzeli kardeþlerimize gýda kolileri, temizlik malzemeleri, hijyen malzemeleri, çocuk mamalarý ve tüm ihtiyaçlarýný karþýlayacak, ortalama 5 bin tonu aþkýn ki, bugüne kadar giden tonajlý gemilerimizin en büyüðünü gönderiyoruz. Aðýrlýklý gýda ve çocuk mamalarý var yardým malzemelerinin içerisinde" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.