sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇÝT YOK

  •  6 Mayýs 2024 Pazartesi 11:09

Mersin’de, Büyükþehir Belediyesi Zabýta Dairesi Baþkanlýðýna baðlýk ekipler, yetki ve sorumluluk alanlarýnda bulunan noktalarda denetimlerini ciddi ve titiz bir þekilde sürdürüyor.

Özellikle son zamanlarda yaya ve bisikletlilere ayrýlmýþ yollarda motosiklet kullanýmýna dair artan ihbar ve þikayetler üzerine harekete geçen Mersin Büyükþehir Belediyesi, Emniyet ve Trafik Þube Müdürlüðü ekipleri ile vatandaþlarýn sýk kullandýðý adreslerden biri olan Özgecan Aslan Barýþ Meydaný’nda denetim gerçekleþtirdi. Denetimde; baþta sürücü güvenliðinin ilk adýmý ehliyet, ruhsat ve kasklý araç kullanýmýna bakýlýrken, yaya ve bisiklet yolu üzerine çýkma, ters yönde araç sürme, yayalarýn ve bisiklet sürücülerinin hayatýný tehlikeye atabilecek davranýþlar sergileme gibi hususlar dikkate alýndý. Büyükþehir ekipleri, ‘Belediye Emir ve Yasaklarý Uygulama Yönetmenliði’ kapsamýnda, kurallara uymayan sürücüleri tek tek uyararak cezai adýmlarý uyguladý.

“Vatandaþlarýmýzýn huzuru ve güvenliði için denetimlerimizi sürdürüyoruz”

Büyükþehir Belediyesi Zabýta Dairesi Baþkanlýðýna baðlý Trafik Zabýta Þube Müdürlüðünde trafik zabýta komiseri Uður Akmeþe, yaya ve bisikletli sürücülerin güvenliðini saðlamak amacýyla denetim yaptýklarýný ifade etti. Akmeþe, “Son zamanlarda, yaya ve bisiklet yolunun motosikletler tarafýndan ihlal edildiðini gözlemlemekteyiz. Bu yollar, bisiklet kullananlar ve yayalar için dizayn edilmekte olup, motosiklet sürücüleri tarafýndan kullanýldýðýnda yayalara ciddi zarar ve kazalara sebebiyet vermektedir. Bu yollar iþgal edildiðinde, Büyükþehir Belediyesi Trafik Zabýta Müdürlüðü ekipleri olarak, cezai müeyyideler uygulanmaktadýr” dedi.

Büyükþehir Belediyesine baðlý motorize ekiplerin sahil bandýnda devamlý denetim yaptýðýný aktaran Akmeþe, “Motosikletli vatandaþlarýmýzdan ricamýz, bu yollarýn sadece yayalara ve bisiklet kullananlara ayrýlmasý. Aksi takdirde trafik güvenliði tehlikeye düþürülmekte ve motorize ekipler tarafýndan da bunun gerekli kontrolleri sürekli yapýlmaktadýr. Büyükþehir Belediyesi Trafik Þube Müdürlüðü ve motorize ekipleri olarak kontrollerimiz devam etmekte ve kurallarý ihlal edenler hakkýnda gerekli cezai iþlemler uygulanmaktadýr. Vatandaþlarýmýzýn huzuru ve güvenliði için, özellikle sahil bandýnda denetimlerimiz devam etmektedir” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.