sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU MERSÝN VALÝSÝ PEHLÝVAN: "2024 YILI BAÞINDAN BU YANA 8 BÝN 242 KÝÞÝ ÝÞE YERLEÞTÝRÝLMÝÞTÝR"

  •  29 Nisan 2024 Pazartesi 09:43

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ÝÞKUR çalýþma ve faaliyetlerine iliþkin, bu yýl nisan ayý itibariyle 8 bin 242 kiþinin iþe yerleþtirildiðini söyledi.

Vali Pehlivan, Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan’ýn baþkanlýðýnda Video Konferans Sistemi (VKS) yoluyla gerçekleþtirilen 2024 Nisan dönemi Ýl Ýstihdam ve Mesleki Eðitim Kurulu (ÝÝMEK) Toplantýsý’na katýldý. Bakan Iþýkhan’ýn kurullara hitabýnýn ardýndan Vali Pehlivan baþkanlýðýnda Mersin Ýl Ýstihdam ve Mesleki Eðitim toplantýsý, gündem maddeleri doðrultusunda gerçekleþtirildi.

Ýlin iþ gücünü, istihdam ve mesleki eðitim ihtiyacýný tespit etmek, mesleki ve teknik eðitim, okul ve kurumlarý ile iþletmelerde yapýlacak mesleki eðitim ve istihdam konularýnda etkinlik ve verimliliði arttýrmak, yerel düzeyde politikalar oluþturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacýyla yapýlan toplantýda; ÝÝMEK’in etkinleþtirilmesi, Ýþ Gücü Araþtýrma Raporu, Yüzyýlýn Kadýn Ýstihdamý Ýþ Pozitif Programý Protokolü, Engelsiz Kariyer Günü düzenlenmesi, Mesleki Eðitimde Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði, il genelindeki okul ve kurumlar bünyesinde verilen eðitimler hakkýnda deðerlendirme ve bilgi alýþveriþinde bulunuldu.

Vali Pehlivan, toplantýda ÝÞKUR’un 2024 yýlý çalýþma ve faaliyetlerine iliþkin þu bilgileri paylaþtý:

"2024 yýlýnda Ýþbaþý Eðitimi Programý (ÝEP) kapsamýnda 115 program açýlmýþ, 93 erkek, 102 kadýn olmak üzere 195 kiþi faydalanmaktadýr. Toplum Yararýna Programlar (TYP) çerçevesinde 35 program açýlmýþ, bin 324 erkek, 3 bin 736 kadýn olmak üzere toplam 5 bin 60 kiþi programdan faydalanmaktadýr. 2024 yýlý baþýndan bu yana, nisan ayý itibariyle 8 bin 242 kiþi iþe yerleþtirilmiþtir. Hedef yýl sonuna kadar 32 bin istihdama ulaþmaktýr."

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.