sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI

  •  26 Nisan 2024 Cuma 09:36

Mersin’in Mut ilçesinde sofralýk kayýsý hasadý baþlarken, bu yýl 150 bin ton kayýsý rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor.

Türkiye’de sofralýk kayýsý üretiminin yüzde 90 ile 95’inin üretildiði, coðrafi iþaretli sofralýk Mut kayýsýsýnýn açýk alanda hasadý baþladý. Mikro klima özelliðine sahip, dünya üzerinde tartýþýlmaz rengiyle, kokusuyla, görüntüsüyle rakip tanýmayan Mut sofralýk turfanda kayýsýsý Rusya, Orta Doðu, Hindistan ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. 712 bin dekar tarým arazisi olan Mut ilçesinde, 77 bin 800 dekar alanda üretim yapýlan kayýsýda bu yýl rekoltenin 150 bin ton ve ihracatýn ise 80 bin ton olacaðý tahmin ediliyor. Kilosu 80 ile 120 liradan alýcý bulan kayýsýnýn fiyatlarýndan memnun olan üreticiler, eriðin altýn yýlýný yaþadýðýný, kayýsýdan da umutlu olduklarýný söylediler.

Kayýsý hasadý dolaysýyla Ýlçe Kaymakamý Ýhsan Ayrancý, beraberinde Ziraat Odasý Baþkaný Muharrem Yýlmaz ve Mersin Büyükþehir Belediyesi Mut Toptancý Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneði Baþkaný Zeki Cüce ile birlikte hasat toplanan kayýsý bahçelerini yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancý, iþçilerle birlikte kayýsý topladý, kayýsý toplamýn zevkli olduðunu söyledi. Ayrancý, Mut’ta bu hafta itibarýyla kayýsý hasadýnýn baþladýðý bilgisini vererek, "Biz de bugün hasat yapan emekçi kardeþlerimizle, arazi sahiplerimizle beraber bahçeleri geziyoruz. Kayýsý, ilçemizde gerçekten çok stratejik bir ürün. Ýlçemizdeki çiftçilerimizin elde ettiði tarýmsal gelirde de önemli bir paya sahip. 150 bin ton civarýnda bir rekolte beklentimiz var bu sene. Ýnþallah bereketli bir sezon olur. Çiftçimizin iyi gelir ettiði bir sezon olur. Ben bütün ilçemize, bütün çiftçilerimize hayýrlý bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.