sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

  •  24 Nisan 2024 Çarþamba 09:20

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Kýr Çiçekleri projesi kapsamýnda yetiþen yetenekli kýz çocuklarý, Okullar Arasý Yýldýzlar Kýz/Erkek Ordu Türkiye Þampiyonasý’ndan dereceler ile döndü.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde 4 yýl önce baþlatýlan ve özellikle kýrsal kesimlerde yaþayan ve deðiþik spor branþlarýnda yetenekli kýz çocuklarýnýn seçildiði projede Kýr Çiçekleri, il ve il dýþýnda gerçekleþtirdikleri mücadelelerle adlarýndan söz ettirmeye devam ediyor. Halter dalýnda yapýlan þampiyonalarda isimlerinden söz ettiren Kýr Çiçeklerinin baþarýlý sporcularý, Ordu’da yapýlan Okullar Arasý Yýldýzlar Kýz/Erkek Türkiye Þampiyonasý’ndan da dereceler ile döndü.

Ordu’da 18 Nisan’da yapýlan þampiyonada halter dalýnda yarýþan Reyhan Opçin, 49 kiloda Türkiye 3.’lüðünü elde etti. Opçin elde ettiði derece ile U15 Milli Takým Kampýna seçildi. Ayný þampiyonada 71 kiloda yarýþan Nesrin Baþaran da Türkiye 3’ncüsü oldu.

Kýr Çiçekleri projesi hakkýnda

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in kýz çocuklarýna, eðitime ve spora verdiði önemle ortaya çýkan ve yaklaþýk 4 yýl önce baþlatýlan ‘Kýr Çiçekleri’ projesi; özellikle kýrsal kesimlerde yaþayan yetenekli kýz çocuklarýnýn yeteneklerine göre farklý spor branþlarýnda yetiþmesini hedefliyor. Özellikle Mersin’in kýrsal kesimlerinde yaþayan ve sporun farklý dallarýnda yetenekli olan kýz çocuklarýnýn seçildiði proje sayesinde, öðrenciler hem hayatlarýna hem de spor hayatlarýna istikrarlý bir þekilde hazýrlanýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.