sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR

  •  13 Nisan 2024 Cumartesi 13:40

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde hizmet verdiði Mercan 100. Yýl Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi, Ramazan Bayramýnda da ziyaretçilerini aðýrlamaya devam ediyor.

Bayram tatilinde çocuklarýyla birlikte vakit geçirmek isteyen aileler, iklim ve çevre bilim merkezinin yolunu tuttu. Gözlemevi seanslarý ve deney düzenekleri ile çocuklara iklim ve çevre bilincinin aþýlanmasýný saðlayan merkez, hem þehir içinden hem þehir dýþýndan gelen ziyaretçilerinin beðenisini topladý. Türkiye’nin en büyük perde çapýna sahip planetaryumu ile Türkiye’de ilk ve tek olma özelliði taþýyan merkezde aileler, Kozmik Macera adlý kýsa filmi izledi. Çocuklar da galaksi ve uydularý, güneþ sistemini planetaryum aracýlýðýyla yeniden keþfetmenin tadýný çýkardý. 29 Ekim 2023’te hizmet vermeye baþlayan merkezi þimdiye kadar 66 bin kiþi ziyaret etti.

"Üniversite öðrencileri de merkezimize raðbet gösteriyor"

Mercan 100. Yýl Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde çalýþan Özge Karaer, Ramazan Bayramýnýn 2. gününden itibaren merkezin ziyaretçilere açýk olduðunu belirtti. Merkeze hem þehir içinden hem þehir dýþýndan ziyaretçi geldiðini belirten Karaer, “Bayram dolayýsýyla diðer illerden gelen misafirimizin sayýsý oldukça fazla. Burada çocuklar hem tatillerini yapýyorlar hem dinlenip eðleniyorlar. Bir yandan da okullarýnda gördükleri bilgileri de düzenekler sayesinde yeniden deneyimliyorlar. Bu sayede çocuklar zihinlerindeki bilgileri taze tutuyorlar” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.