sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "YAPIMI DEVAM EDEN 49 OKULUMUZDAN 44’ÜNÜN ÝNÞAATINI BU YIL ÝÇERÝSÝNDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ"

  •  4 Nisan 2024 Perþembe 09:08

Vali Ali Hamza Pehlivan Baþkanlýðýnda, Mersin’de eðitim alanýnda hayata geçirilen, devam eden ve planlanan yatýrýmlarla, eðitim öðretim hizmetlerine iliþkin deðerlendirme ve koordinasyon toplantýsý gerçekleþtirildi.

Vali Pehlivan toplantýda yaptýðý konuþmada, il genelinde, Milli Eðitim Bakanlýðýnýn saðladýðý desteklerle eðitim öðretim alanýnda her geçen gün hem donaným standartlarý, hem de fiziki þartlarýn çok daha iyi seviyelere ulaþtýðýný belirtti.

Geçen yýl ve bu yýlýn baþýndan itibaren baþlatýlan 99 okul inþaatýnýn devam ettiðini ifade eden Pehlivan, "Bunlarýn 34’ünün inþaatýný bitirdik. Öðrencilerimiz bu okullarýmýzda eðitim öðretim almaya baþladý. Yapýmý devam eden 49 okulumuzdan 44’ünün inþaatýný bu yýl içerisinde tamamlamayý planlýyoruz. 15 okulumuzun da inþaatý ihale aþamasýna gelmiþ durumda. Bunlarýn bütününe baktýðýmýz zaman, yaklaþýk 2 bin dersliði ilimizdeki eðitim öðretim hizmetlerine kazandýrmýþ olacaðýz. Bu önemli yatýrýmlarýn hayata geçmesi konusunda saðladýklarý desteklerden dolayý baþta Cumhurbaþkanýmýz olmak üzere, Milli Eðitim Bakanýmýza ve Bakanlýðýmýzýn ilgili birimlerine ilimiz adýna þükranlarýmýzý sunuyorum. Bu yatýrýmlarla ilgili iþ ve iþlemleri, kontrol hizmetlerini gerçekleþtiren Yatýrým Ýzleme Koordinasyon Baþkanlýðýmýza (YÝKOB) ve Milli Eðitim Müdürlüðümüze de teþekkür ediyorum" dedi.

Toplantýda ayrýca, kentteki eðitim öðretim kalitesini daha da arttýrmaya yönelik öðretmen ve öðrencilerin katýlýmýyla yürütülen çalýþmalar, ulusal ve uluslararasý nitelikteki bilim, teknoloji ve sosyal içerikli projeler ele alýndý.

Toplantýya, Vali Yardýmcýsý Adem Yýlmaz, Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü Müdür Yardýmcýlarý ile þube müdürleri katýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.