sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

FIBA KADINLAR AVRUPA LÝGÝ DÖRTLÜ FÝNAL HEYECANI MERSÝN’DE YAÞANACAK

  •  4 Nisan 2024 Perþembe 09:05

FIBA Kadýnlar Avrupa Ligi (EuroLeague) Dörtlü Final (Final Four) heyecaný Mersin’de yaþanacak. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da dünyanýn en prestijli organizasyonlarýndan birinin Mersin’de yapýlacaðýna dikkat çekti.

FIBA Kadýnlar EuroLeague’de Final Four heyecaný, 12-14 Nisan tarihleri arasýnda Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda yaþanacak. ÇBK Mersin, Fenerbahçe, Fransa’dan Villeneuve d’Ascq LM ve Çekya’dan USK Prag’ýn mücadele edeceði organizasyonun tanýtým toplantýsý gerçekleþtirildi. Toplantýya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardýmcýsý Ýbrahim Küçük, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalý, Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir, Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit ile Çukurova Basketbol Kulübü Baþkaný Serdar Çevirgen de katýldý.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Dörtlü Final’e ev sahipliði yapacak olmanýn memnuniyetini ve heyecanýný yaþadýklarýný söyledi. Basketbolun en çok takip edilen kitle sporlarýndan biri olduðunu ifade eden Pehlivan, ÇBK Mersin’in kurulduðu 2017 yýlýndan bugüne kadar baþarý hikayesi yazdýðýný vurgulayarak, "Buna sizler de tanýksýnýz. Son 1,5-2 yýlýna da bizler tanýðýz" dedi.

"Organizasyona ev sahipliði yapmaktan memnuniyet duyuyoruz"

Dörtlü Final’in daha önce Ýstanbul’da yapýldýðýný hatýrlatan Vali Ali Hamza Pehlivan, "Dörtlü Final ülkemizde ilk kez Anadolu’da ve ilk kez Mersin’de yapýlýyor olmasý bizler için ayrý bir önem ve deðer ifade ediyor. Burada da bunun yapýlýyor olmasýnýn en önde gelen nedenlerinden birisi Çukurova Basketbol Takýmý’nýn elde etmiþ olduðu baþarýdýr" diye konuþtu.

Sporda altyapý ve tesislerin önemine iþaret eden Vali Pehlivan, Mersin’in bu konuda önemli bir konumda olduðunu belirtti. Kentteki tesisler hakkýnda da bilgi veren Pehlivan, "Dolayýsýyla bu tesislerin varlýðý bizim her branþta faaliyet göstermemize, turnuvalar düzenlememize, þampiyonalara ev sahipliði yapmamýza da vesile oluyor" cümlelerine yer verdi.

Avrupa’nýn en prestijli, hatta dünyanýn en prestijli organizasyonlarýndan birinin Mersin’de yapýlacaðýný dile getiren Ali Hamza Pehlivan, þöyle devam etti:

"12-14 Nisan tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek organizasyonun güzel Türkiye’mizin Akdeniz’de yýldýzý her geçen gün parlayan güzel ilimiz Mersin’de yapýlýyor olmasý ilimizin tanýtýmý açýsýndan da ziyadesiyle elbette ki önemli. Böyle bir uluslararasý organizasyonda gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararasý düzeyde misafirlerimiz olacak. Buradaki müsabakalar vesilesiyle yayýnlar yapýlacak. Her aþamasýnda Mersin’iminizin adý geçecek. Dolayýsýyla biz birçok boyutuyla bu organizasyona ev sahipliði yapmaktan memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz."

"Ýki Türk takýmýndan biri finalde olacak"

Organizasyonda ÇBK Mersin ve Fenerbahçe Alagöz ile Fransa’nýn Villeneuve d’Ascq LM takýmý ve Çekya temsilcisi USK Prag’ýn mücadele edeceðini aktaran Mersin Valisi Pehlivan, "Tabii iki Türk takýmýnýn olmasý ve ilk müsabakayý da iki Türk takýmýnýn yapýyor olmasý, bir Türk takýmýnýn finalde olacaðý anlamýna geliyor. Elbette Mersin’deyiz, Mersinliyiz. Burada genel tanýtým yapýyoruz ama pozitif yorum da yaparak takýmýmýz þampiyon olsun diyoruz ve gönülden arzu ediyoruz. Ama bununla birlikte katýlacak tüm takýmlara baþarýlar diliyoruz" deðerlendirmesinde bulundu.

Vali Pehlivan, ayrýca organizasyonun gerçekleþtirileceði Servet Tazegül Spor Salonunda çalýþmalarýn sürdüðüne iþaret ederek, "Son halini görünce biraz da belki þaþýracaksýnýz. Çünkü uluslararasý organizasyon yapýlacak nitelikte bir formata çevirdik" açýklamasýný yaptý.

Vahap Seçer: "Mersin’in bu tip organizasyonlara uygun bir kent"

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de ÇBK Mersin’i kutlayarak baþladýðý konuþmasýnda, Dörtlü Final’in kente getirilmesinde emeði geçenlere teþekkür etti. Kendilerinin de organizasyona destek verdiklerini söyleyen Seçer, "Spor çok þey ifade ediyor. Mutlaka insan saðlýðýyla alakalý çocuklarýmýzýn, gençlerimizin kötü alýþkanlýklardan uzak kalmasý açýsýndan son derece önemli ama toplumsal birlikteliði de pekiþtiriyor, zenginleþtiriyor diye düþünüyorum. Mersin farklý renklerden oluþan bir kent. Bu anlamda da spor, kültür, sanat gibi bu tip etkinliklerin insanlarý bir araya getiren etkinlikler olduðunu unutmamamýz lazým" dedi.

Mersin’in bu tip organizasyonlara uygun bir kent olduðunu sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, belediye olarak sonuç alýcý organizasyonlara her zaman katký verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini kaydederek, þöyle konuþtu:

"Mersin’de insanlar bir araya gelsin, organizasyonlar olsun ve kentin tanýtýmýna, mutluluðuna, huzuruna ve ekonomisine katký sunulsun. Mersin doðal güzellikleri olan tarihi güzellikleri olan, enerjisi yüksek bir kent. Mersin üreten bir kent, her sektörün olduðu bir kent, kazanan bir kent. Bu organizasyonun birçok faydayý beraberinde kente getireceðinden þüphemiz yok. Tam da bu noktada bunlarý düþünerek kulübümüze destek olma kararý aldýk."

Kamil Novak: "Dörtlü Final iyi bir baþlangýç"

Milli takým ve kulüpler bazýnda birçok etkinlik gerçekleþtirdiklerini belirten FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak ise, “Ulusal basketbol federasyonlarý açýsýndan Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye’nin basketbol anlamýnda çok aktif olduðunu söylemek sürpriz olmayacaktýr" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun FIBA öncülüðünde organize edilen birçok etkinliðe katký sunduðundan bahseden Novak, “FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yakýn ortaklar olduðundan bahsetmeme gerek yok. Türkiye’de, dünya þampiyonasý bazýnda 2010 yýlýnda erkekler, 2015 yýlýnda da kadýnlar þampiyonasý düzenlendi. Türkiye’de gerçekleþtirilecek Dörtlü Final çok önemli ancak biz çok yatýrým yapýyoruz ve amacýmýz bunu daha da üst seviyeye, mümkün olan en üst seviyeye çýkarmak. Dörtlü Final bu bakýmdan iyi bir baþlangýç" diye konuþtu.

"Basketbol dünyasýnýn ýþýklarý Mersin’in üzerinde olacak"

Novak, gerçekleþtirilecek organizasyonla bütün basketbol dünyasýnýn ýþýklarýnýn Mersin’in üzerinde olacaðýný vurgulayarak, “Çukurova bölgesi tanýtýlacak, Mersin’in tanýtýmý olacak ve tüm bu sporseverlerin gözü kulaðý Mersin’de olacak" dedi.

Mersin’de birçok genç sporcunun Çukurova Basketbol altyapýsýnda mücadele ettiðinden haberdar olduðunu da dile getiren Novak, “Daha önceki konuþmalarda edindiðim bilgilere göre þahsi fikrim altyapýdaki gençlerin sayýsýnýn özellikle çok olmasý beni çok etkiledi. Burada yüzlerce ve binlerce genç çocuktan bahsediyoruz. Bu basketbolcular, onlara rol model ve iyi bir örnek olacaklar. Belki çocuklarýn hepsi profesyonel basketbolcular olamayacak ama hayatlarý boyunca sporla uðraþacaklar, basketbol ile uðraþacaklar ve bu çok önemli. 3 ülkeden en iyi 4 takým burada olacak. Bunu biliyoruz ama basketbol festivali olarak yaþanmasýný istiyoruz. Çocuklar, kadýnlar, aileler, hep birlikte izlesinler istiyoruz. Biz herkesi bir arada görmekten mutluluk duyacaðýz” ifadelerini kullandý.

TBF Asbaþkaný ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beþok da takýmlara baþarýlar dileyerek, temennisinin kupanýn Türkiye’de kalmasý olduðunu söyledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.