sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE GÜLNAR ÝLE KÖSEÇOBANLI ARASINDA YENÝ OTOBÜS HATTI AÇILDI

  •  1 Nisan 2024 Pazartesi 11:58

Mersin Büyükþehir Belediyesi, vatandaþlarýn talebi doðrultusunda, Gülnar merkez ile Köseçobanlý Mahallesi arasýnda ulaþým saðlayacak yeni otobüs hattýný hizmete sundu.

Büyükþehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Þube Müdürü Birol Kandemir, Köseçobanlý’nýn Gülnar’ýn en büyük mahallesi olduðunu belirterek, Ilýsu, Gezende ve Akova mahalleleriyle bölgede yaklaþýk 3 bin 500 nüfusun yaþadýðýný dile getirdi.

Özellikle son dönemde özel halk otobüsü ve minibüslerde ulaþým güçlüðü yaþandýðýný ifade eden Kandemir, "Bizim 46 kýrsal mahallemiz var. Daha önce, eski köy postasý dediðimiz özel ulaþým hattý vardý. Son yýllardaki ekonomik kriz sebebiyle bunlardan neredeyse hiç kalmadý. Büyükþehir Belediyesi, bu sorunu çözmek için yeni otobüs hattýný 20 Mart’ta hayata geçirerek vatandaþlara hizmet vermeye baþladý. Gülnar merkezden çýkan otobüsümüz Akova, Ilýsu, Gezende ve Köseçobanlý mahallelerini dolaþýyor. Hizmet hattýmýz yaklaþýk 110 kilometreyi buluyor. Büyükþehir Belediyesi bu konuda çok isabetli bir karar alýp, Gülnarlýlara bu hizmeti sundu" dedi.

"Sanki bu otobüsü bana vermiþler gibi hissetim"

Yeni hattýn hizmete açýlmasýndan dolayý mutlu olduðunu dile getiren vatandaþlardan Þerife Kýlýnç, eþinin ve çocuðunun vefat ettiðini belirterek, "Bu hizmet bana çok lazýmdý. Arabam yok ve bir baþýmayým. Daha önce Bardat’tan merkeze kadar yürürdüm. Sanki bu otobüsü köye deðil de, bana vermiþler gibi hissetim” diye konuþtu.

Köseçobanlý Mahallesi sakinlerinden Ümmü Bal da yeni hattýn hayatlarýný kolaylaþtýrdýðýný ifade etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.