sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

180 MÝLYONLUK SAZAN SARMALI OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA

  •  30 Mart 2024 Cumartesi 12:18

Mersin polisinin, bilinen alýþveriþ sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarýndan arama ve sazan sarmalý yöntemi ile dolandýrýcýlýk yaparak 180 milyon lira haksýz kazanç elde eden çeteyi çökertti, yakalanan þüphelilerden 20’si tutuklandý.

Haksýz kazanç elde eden þahýslarýn paralarý aklamak için döviz ve altýna çevirdiðine ait görüntüler de operasyon kapsamýnda ele geçirilmiþti.

Edinilen bilgiye göre, Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Dolandýrýcýlýk Büro Amirliði ekipleri, çeþitli yöntemlerle dolandýrýcýlýk yapan þüphelilere yönelik çalýþma gerçekleþtirildi. Polisin planlý çalýþmasýnda Facebook Market Palace ve bilinen sitelerin sahte linkini üretmek sureti ile bungalov ev, elektrikli ev aletleri ilanlarý veren, sahte hukuk bürosundan uzlaþtýrmacý olarak arayarak para talep eden ve internet sitelerinden araç almak isteyen kiþileri sazan sarmalý yöntemi ile organize bir þekilde dolandýran þüphelileri belirledi.

Þüphelilerin bu yöntemle 180 milyon TL haksýz kazanç elde ettiklerini tespit eden polis 4 gün öne Mersin merkezli 4 ilde eþ zamanlý operasyon yaptý. Operasyonda aralarýnda suç örgütü liderinin de bulunduðu 36 þüpheli yakalandý. Þahýslarýn ev, iþ yeri ve araçlarýnda yapýlan aramalarda ise 70 adet cep telefonu, 4 adet ruhsatsýz silah, 1 adet para atma makinesi, farklý þahýslara ait 62 adet banka kartý ile 120 bin TL para ele geçirildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.