sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ASKERLÝK HAYALÝ 50 YAÞINDA GERÇEKLEÞTÝ

  •  30 Mart 2024 Cumartesi 12:13

Mersin’de askerlik hayali kuran biri 50 yaþýnda iki özel birey bir günlükte olsa ’temsili askerlik’ yapmanýn mutluluðunu yaþadý.

Erdemli ilçesinin kýrsal mahallelerinden Karayakup’ta yaþayan 50 yaþýndaki konuþma engelli Ýbrahim Atalay ile 21 Yaþýndaki iþitme engelli Ali Develi ailelerine hiç askerlik yapmadýklarý için üzgün olduklarýný, kendilerinin de silah altýna alýnýp vatani görevini yapmak istediklerini dile getirdi. Bunun üzerine aile, köyün ileri gelenleriyle de konuþup Ýl Jandarma ile Erdemli Ýlçe Jandarma Komutanlýðýna durumu iletti. Bunun üzerine hazýrlýk yapan ilçe jandarma komutanlýðý iki özel bireyi bir günlük temsili olarak askere aldý. Ýki özel bireye Ýlçe Jandarma Komutaný Jandarma Yarbay Mürsel Öner tarafýndan kýsa bir eðitim verildi, ardýndan da biri iþitme, diðeri konuþma engeli bulunan özel bireyler kýyafetlerini giyerek nöbet tuttu. Devriye gezip, ofislerde de görev alan özel bireylere günün sonunda terhis belgesi verildi. Ailelerde askerliklerinin her anýný fotoðraflayarak mutluluklarýna kayýt altýna aldý.

Ali Develi’nin annesi Havva Develi, "3 çocuk annesiyim. Çocuklarýmýn ikisi iþitme engelli, biri normal. Ýþitme engelli oðlumun askere gitmesini çok istiyordum. Þimdi hayali gerçek oldu. Emeði geçen herkese teþekkür ederim. Çok mutluyuz, çok gururluyuz, sevinçliyiz. Jandarma teþkilatýna, emeði geçenlere teþekkür ederim" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.