sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

8. "ÝYÝLÝK GEMÝSÝ" GAZZE’YE UÐURLANDI

  •  29 Mart 2024 Cuma 09:04

Yaklaþýk 3 bin ton gýda malzemesi taþýyan "Ýyilik Gemisi", Mersin Limaný’ndan Gazze’ye uðurlandý.

Türkiye, Ýsrail saldýrýlarýnýn hedefi olan Gazze’deki sivillere insani yardým ulaþtýrmaya devam ediyor. Vakýflar Genel Müdürlüðü tarafýndan hazýrlanan 2 bin 960 tonluk 125 bin koli gýda desteðini Gazze’ye ulaþtýracak 8’inci "Ýyilik Gemisi" Mersin Limaný’ndan uðurlandý. Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) koordinasyonunda gerçekleþtirilen yardýmlarýn önce Mýsýr’ýn El-Ariþ Limaný’na, ardýndan da týrlarla Refah Sýnýr Kapýsý’ndan barýnma, gýda, yakýt ve týbbi malzemeler baþta olmak üzere pek çok insani yardým malzemesine ihtiyaç duyan Gazzelilere ulaþtýrýlacaðý bildirildi.

"Milletimiz karýnca kararýnca her türlü imkanýný seferber etti"

Kültür ve Turizm Bakan Yardýmcýsý Serdar Çam, Mersin Limaný’nda düzenlenen törende devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn liderliðinde yýllardýr Gazze meselesine ve Filistin davasýna büyük katkýlar vermeye çaba gösterildiðini söyledi. Bugün de ayný þekilde bu çalýþmalarýn artýrýlarak devam ettiðine iþaret eden Çam, þöyle konuþtu:

"Milletimiz karýnca kararýnca her türlü imkanýný seferber etti. Bundan sonra da edecek. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinden gelen birikimiyle mazlumlarýn ve maðdurlarýn her zaman sýðýnaðý olmuþtur, kapýsý olmuþtur. Bugün için bir ateþkes gerçekleþmiþ gözüküyor. Ancak yeryüzündeki bu dram çok büyük bir dram. 2,2 milyon insanýn en az yarýsýndan fazlasý sokaklarda, plajlarda eðitim altyapýsý, temizlik, hijyen, temiz suya ulaþým ve her türlü imkanýn bittiði, açlýðýn baþladýðý bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bu imkanlarý seferber etmiþ durumdayýz. Öncelikli olarak ateþin durmasý gerekiyordu. Mübarek Ramazan ayýnda gecikmeli de olsa bu süreç baþlamýþ oldu. Ama bundan sonraki süreçte esas sýkýntýlarýn giderilmesinde büyük çabalar sarf edilmesi lazým. Bunu sadece Türkiye’nin yapmasý mümkün deðil, yeterli deðil. Bütün dünyanýn seferber olmasý lazým."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.