sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKKUYU NGS’DE GERGÝNLÝK: ÝÞÇÝLER, FÝRMA YETKÝLÝLERÝNÝN ARAÇLARINI TAÞLADI

  •  29 Mart 2024 Cuma 09:03

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan, Rosatom Enerji Þirketi tarafýndan Mersin’in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde taþeron firmanýn çalýþanlarý, maaþ alamadýklarýný belirterek dün itibariyle bazý bölümlerde iþ býraktý. Bugün de eylemlerini sürdüren iþçiler, firma yetkililerinin de olduðu bazý araçlarla servisi taþladý.

Mersin’de yapýmý devam eden Akkuyu NGS inþaatýnda çalýþan iþçiler, taþeron firmanýn maaþ ödemediðini ileri sürerek eyleme baþladý. Dün yüzlerce iþçinin iþ býrakmasýyla baþlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttýrýldý. Maaþlarýnýn yatmadýðýný belirten iþçiler bugün de iþ býrakma eylemlerine devam etti. Bugün ki eylemde gergin anlar yaþandý. Ýþçiler firma yetkililerinin de içinde olduðunu ileri sürdüðü bazý araçlarý taþladý. Servis araçlarýnýn da taþlara maruz kaldýðý bazý anlar da ise iþçilerden birkaçý diðerlerini sakinleþtirmeye çalýþtý.

Cep telefonu ile görüntülenen o anlardan birinde, bazý iþçilerin özellikle bir araca hem taþla hem de baretle vurmalarý dikkat çekti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.