sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI

  •  27 Mart 2024 Çarþamba 09:17

Türkiye’nin sofralýk kayýsý üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin’de, baharla birlikte tomurcuklarýn çiçeðe dönmesiyle ortaya eþsiz bir manzara çýktý.

Türkiye’de yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin’de 2 milyondan fazla kayýsý aðacý bulunurken, her yýl ortalama 170 bin ton ürün elde ediliyor. Kentte üretimin büyük bir bölümü Mut ilçesinde yapýlýyor. Gülnar, Silifke ve Erdemli ilçelerinde de önemli miktarda üretim yapýlýrken tomurcuklanan aðaçlar baharla birlikte çiçeklendi. Aðaçlarýn çiçek açmasýyla bahçeler beyaza bürünerek adeta gelinliðini giydi. Yeþil ve beyazýn birleþmesiyle doðal bir stüdyoya dönüþen ve görenleri güzelliði ile etkileyen bahçeler, görsel þölen sundu.

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi’nde 50 dönümlük alanda limonun yaný sýra kayýsý da yetiþtirdiklerini belirten Ali Deðirmenci, "Bahar geldi, kayýsýlarýmýz güzel bir görüntü verdi. Eðer afet olmazsa bu sene güzel bir verim bekliyoruz" dedi.

Vatandaþlarýn görsel þölen sunan bahçelerinde fotoðraflar çektiðini aktaran Deðirmenci, kendilerinin de þu anda gübreleme ve sulama gibi bahar bakýmlarýný yaptýklarýný kaydetti.

Yaklaþýk bir ay sonra çiçeklerin çaðlaya dönüþeceðine deðinen Deðirmenci, haziran ayýndan itibaren ise kayýsý hasadýna baþlayacaklarýný dile getirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.