sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ BALIKÇILAR ’BALON BALIÐI AVCILIÐINA YÖNELÝK TEÞVÝK’TEN MEMNUN

  •  20 Mart 2024 Çarþamba 09:18

Mersinli balýkçýlar, denizlerdeki biyolojik çeþitliliðe ve balýkçýlarýn av araçlarýna zarar veren balon balýðý ekosistemini azaltmak için Tarým ve Orman Bakanlýðý tarafýndan saðlanan teþviklerden memnun olduðunu bildirdi. Ýstilacý türün popülasyonunun azaltýlmasýna yönelik uygulanan teþvikler kapsamýnda balon balýðýný avlayan balýkçýlara tane baþýna 25 TL’lik destek veriliyor.

Ýstilacý bir balýk türü olan ve diðer balýk türleri ile birlikte deniz ekosistemine zarara veren balon balýðýnýn avlanmasýna yönelik teþvik saðlanmasý kararý, geçtiðimiz hafta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn imzasýyla Resmi Gazete’de yayýmlandý. Balon balýðý avcýlýðýnýn desteklenmesi hakkýndaki karara göre, balon balýðýný avlayan balýkçýlara tane baþý 25 TL, diðer istilacý türleri avlayanlara ise 10 TL tutarýnda destek ödemesi gerçekleþtiriliyor. 2024, 2025 ve 2026 yýllarýný kapsayan karar çerçevesinde destek ödemeleri için gerekli finansman Tarým ve Orman Bakanlýðýnýn tarýmsal destekleme bütçesinden karþýlanýyor. Uygulama kapsamýnda avlanan balon balýklarýnýn kuyruk kesiminin ise insan, hayvan ve çevre saðlýðýna risk oluþturmayacak þartlar altýnda yapýlmasý gerekiyor.

Balýkçýlar teþvikten memnun

Mersin’de 35 yýldýr balýkçýlýk yaptýðýný belirten Zeynel Mihadioðlu, aðlarýna takýlan balon balýklarýnýn kuyruklarýný kesip teslim ederek, devletin saðladýðý teþvikten yararlandýklarýný söyledi. Böylelikle bir yandan istilacý türden denizi korumaya çalýþtýklarýný aktaran Mihadioðlu, diðer yandan da teþvik sayesinde az da olsa bir gelir elde etiklerini kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.