sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN LÝMAN YOLU YENÝLENDÝ

  •  19 Mart 2024 Salý 08:56

Mersin Büyükþehir Belediyesi Yol Yapým Bakým ve Onarým Dairesi Baþkanlýðýnca, kentin giriþinde bulunan ve limana giriþ-çýkýþ yapan aðýr tonajlý araçlar için önemli olan yol yenilenerek kullanýma açýldý.

Ýsmet Ýnönü Bulvarý Liman Yolu güzergahýnda, Turgut Özal Kavþaðýndan Ýstasyona dönen yol arasý 2 bin 500 metrelik hat üzerinde gerçekleþtirilen yol yenileme ve Abide Kavþaðý üzerindeki kavþak düzenleme çalýþmasý sona erdi. 56 günde tamamlanan çalýþma kapsamýnda 30 bin 600 ton sýcak asfalt serimi gerçekleþtirildi. Aðýr tonajlý araçlarýn yoðun kullanýmýndan kaynaklý yoldaki bozulmalardan dolayý konforlu bir sürüþ gerçekleþtiremeyen sürücüler, artýk daha güvenli ve rahat yolculuk yapabilecek.

Abide Kavþaðý etrafýnda þerit sayýsý 3’e çýktý

Yapýlan çalýþmalar ile Abide Kavþaðý etrafýnda þerit sayýsý 3’e çýkarýldý. Yol düzenleme çalýþmalarý kapsamýnda, Liman B kapýsýndan týrlarýn sadece çýkýþý olacak. Liman B kapýsýndan çýkan týrlarýn Turgut Özal Kavþaðýna ulaþýmý, yapýlan yan yoldan saðlanacak. Ýsmet Ýnönü Bulvarýndan doðudan gelen trafiðin istasyona dönmesi esnasýnda, kavþak etrafýnda trafik yoðunluðunun azaltmasý için Ýsmet Ýnönü Bulvarýndan Ýstasyon yoluna da yan yol baðlantýsý yapýldý. Liman Yolu güzergâhýnda, aðýr tonajlý araçlarýn yoðun olarak geçiþ yapmasý nedeniyle bitümlü temel, binder ve aþýnma olmak üzere 3 kat asfalt imalatý yapýlarak, toplamda 30 bin 600 ton sýcak asfalt serimi gerçekleþtirildi. Ekipler ayrýca 4 bin 600 metre de kaldýrým imalatý çalýþmasýný hayata geçirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.