sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ATATÜRK’ÜN MERSÝN’E GELÝÞÝNÝN 101’ÝNCÝ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

  •  18 Mart 2024 Pazartesi 09:31

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e geliþinin 101’inci yýl dönümü, Cumhuriyet Meydaný’nda düzenlenen törenle kutlandý.

Mersin Tren Garý’nda baþlayan ve Cumhuriyet Meydaný’nda devam eden kutlama programýnda ilk önce gazileri taþýyan temsili tren geldi. Temsili treni karþýlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, gazilerin takdim ettiði Türk bayraðýný öperek teslim aldý. Tören, bando eþliðinde Vali Pehlivan, protokol üyeleri, gaziler, öðrenciler ve vatandaþlardan oluþan kortejin Cumhuriyet Meydaný’na yürümesiyle devam etti. Daha sonra Atatürk Anýtý’na Vali Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Murat Fýrat ile Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer tarafýndan çelenk sunuldu. Çelenk sunumlarýnýn ardýndan öðrenciler þiir okudu, belediye halk oyunlarý ekibi ise gösterilerini sundu.

"Mersinliler vatan savunmasýnda yazdýklarý eþsiz destanla tarihimizde hak ettiði yeri almýþtýr"

Törende günün anlam ve önemine yönelik konuþma yapan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’te güzel kentimiz Mersin’i Ordu Baþkomutaný ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkaný olarak ziyaret ediþinin 101. yýl dönümünde bir araya gelmenin gurur ve coþkusunu yaþýyoruz. Bugün o tarihi günü anarak geçmiþimizin kahramanlýk dolu sayfasýný bir kez daha hatýrlýyor ve minnettarlýkla anýyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayýs 1919’da yaktýðý özgürlük ateþi dalga dalga tüm Anadolu’yu sarmýþtý. Mersinliler de vatan savunmasýnda yazdýklarý eþsiz destanla tarihimizde hak ettiði yeri almýþtýr. Mersin’e ve Mersinlilere büyük bir deðer veren ve çeþitli tarihlerde kentimizi 10 kez þereflendiren Gazi Mustafa Kemal’in aziz hatýrasý önünde saygýyla eðiliyorum" dedi.

"Hoþgörüyle ve kardeþçe yaþýyoruz"

Atatürk’ün "Mersinliler, Mersin’e sahip çýkýnýz" sözünü hatýrlatan Baþkan Seçer, "Atatürk’ün sözünde ifade edildiði gibi, bugün Mersinliler Mersin’e sahip çýkmanýn haklý onurunu ve gururunu yaþýyor. Bir arada hoþgörüyle ve kardeþçe yaþýyoruz. Gerek ülkemizin gerekse de güzel kentimizin hak ettiði gibi bir refah kenti olmasý ve kalkýnmasý için yoðun çaba sarf ediyoruz. Kadim medeniyetlerin buluþma noktasý olan güzel kentimizde, atamýzýn yol göstericiliðinde çalýþýyor, kentimize deðer katýyoruz. Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz" þeklinde konuþtu.

Konuþmasýnda 18 Mart Þehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yýl dönümünü de kutlayan Seçer, "Bu zafer milletimizin özgürlük ve baðýmsýzlýk direniþinin ilk adýmlarýnýn atýldýðý, tarihimizin en önemli zaferlerinden birisidir. Bu onurlu zaferde on binlerce Mehmetçik omuz omuza çarpýþmýþ ve yine on binlercesi þehit düþmüþtür. Kahramanlarýmýzýn bu destaný, ayný zamanda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir bir lideri ulusumuza armaðan etmiþtir. Bu eþsiz zaferin ardýndan ulusumuz, Atatürk’ün önderliðinde girdiði çetin mücadeleler sonunda baðýmsýzlýða ulaþmýþ, ulusal egemenlik meclisimizin çatýsý altýnda vücut bulmuþtur. Egemenliðin sonsuza dek kayýtsýz þartsýz milletimizde kalacaðýna olan inancýmla baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasýnda gözünü kýrpmadan þehit olan tüm kahramanlarýmýzý, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle anýyorum" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.