sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSTÝKLAL MARÞI’NIN KABULÜNÜN 103. YIL DÖNÜMÜ MERSÝN’DE KUTLANDI

  •  14 Mart 2024 Perþembe 11:55

Mersin’de Ýstiklal Marþý’nýn kabulünün 103. yýl dönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programý Kültür Merkezinde gerçekleþtirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’ýn da katýldýðý program, Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterimi ile baþladý. Programda konuþan Vali Pehlivan, Ýstiklal Marþý’nýn her dizesini büyük bir gurur ve coþku ile okuduklarýný söyledi. "Ýstiklal Marþý, milletimizin ruhudur. Ýstiklal Marþý, milletimizin þuurudur.

Ýstiklal Marþý, milletimizin milli duruþudur. Ýstiklal Marþý, tarihimizin ve tarih boyunca millet olarak, devlet olarak ortaya koymuþ olduðumuz anlayýþýn veciz bir ifadesidir" diyen Vali Pehlivan, "Ýstiklal Marþý’nýn yazýldýðý tarih büyük mücadelenin ortasýna denk gelmekteydi. Bu marþ yazýldýðýnda askeri birliklerde okutuldu, gazetelerde yayýnlandý. Açýlan yarýþmaya þairler katýlýp þiirler yazmýþlardý. Elbette hepsinin kendine göre bir anlamý ve deðeri vardýr. Ama Mehmet Akif Ersoy tarafýndan yazýlan Ýstiklal Marþý, onlar içerisinde ilk okunduðunda dahi kendisini belli eden ve kabul gören bir þiirdi. Çünkü Ýstiklal Marþý sadece kalemle yazýlmadý, gönülle yazýldý, ruh katýlarak yazýldý. Ýlk kelimesinden son kelimesine kadar özenle seçilmiþ ama sadece kelime olarak seçilmemiþ zihinden ve gönülden o tarihi sürecin yansýmalarý satýrlara dökülmüþtür" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.