sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YÖRÜK KIZI MÜSLÜME YAÐAL’IN DEDESÝNE VERÝLEN CEZA 45 YILA ÇIKARILDI

  •  12 Mart 2024 Salý 09:03

Mersin’de 3 yýl önce kaybolduktan 9 gün sonra ormanlýk alanda cansýz bedeni bulunan 3 yaþýndaki Yörük kýzý Müslüme Yaðal’ýn dedesi Hasan Yaðal’a, ’nitelikli cinsel saldýrý’ ve ’çocuðun nitelikli cinsel istismarý’ suçlarýndan verilen hapis cezasý 45 yýla çýkarýldý.

Mersin’in Gülnar ilçesi Yanýþlý Mahallesi kýrsalýnda, 10 Kasým 2021’de ailesinin kayýp baþvurusunda bulunmasýyla baþlayan aramalarda 9 gün sonra cansýz bedenine ulaþýlan 3 yaþýndaki Müslüme Yaðal’ýn ölümüne iliþkin 1’i tutuklu 4 yakýnýnýn istinaf mahkemesinde yargýlandýðý davada karar açýklandý.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görülen duruþmaya, Müslüme Yaðal’ýn 19 Kasým 2021’de ölü bulunmasýna iliþkin tutuklanan dedesi Hasan Yaðal, cezaevinden Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) aracýlýðýyla katýldý. Tutuksuz sanýklar anne S. Yaðal, nenesi A. Yaðal ve aðabey O. Yaðal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý vekili ve avukatlar da salonda hazýr bulundu.

Duruþmada, cumhuriyet savcýsý tarafýndan açýklanan mütalaada, Silifke 2. Aðýr Ceza Mahkemesince karara baðlanan dosyada Hasan Yaðal hakkýnda gelini S. Yaðal’a yönelik ’nitelikli cinsel saldýrý’ suçundan verilen mahkumiyet kararýnda herhangi bir hukuka aykýrýlýk bulunmadýðý gerekçesiyle istinaf talebinin esastan reddi ve bu saldýrý sonucu doðduðu belirlenen kýz çocuðu A.Yaðal’a karþý ’sarkýntýlýk suretiyle çocuðun cinsel istismarý’ suçundan verilen 5 yýl 7 ay 15 gün cezanýn ise kaldýrýlarak sanýðýn ’çocuðun cinsel istismarý’ suçundan cezalandýrýlmasý talep edildi.

Mütalaada ayrýca Hasan Yaðal hakkýnda Müslüme Yaðal’a karþý ’kasten öldürme’, ’çocuðun nitelikli cinsel istismarý’, ’cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma’ suçlarýndan verilen beraat kararýnýn bozularak, küçük kýzýn ölümüne iliþkin süreçte elde edilen belge ve bilirkiþi raporlarý doðrultusunda sanýðýn üzerine atýlý suçlardan cezalandýrýlmasý istenilirken, anne S. Yaðal’ýn ise ’suçluyu kayýrmak’ suçundan cezalandýrýlmasý talep edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.