sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: “TARIMSAL DESTEKLERE 119 MÝLYON LÝRA BÜTÇE AYIRDIK”

  •  11 Mart 2024 Pazartesi 09:39

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, 2024 yýlýnda tarýmsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayýrdýklarýný ve bunun 65 milyon lirasýnýn sulama borusu desteði olduðunu söyledi.

Seçer, Mut ilçesinde düzenlenen ’Tarýmsal Destekler’ ve ’Kanalizasyon Hattý’ temel atma törenlerine katýldý. Karacaoðlan’ýn diyarý Mut’ta olmaktan mutluluk duyduklarýný belirten Baþkan Seçer, “Burada yine hayýrlý bir iþ için bir aradayýz. Çünkü üretimi seviyorum, üreten insaný seviyorum. Helalinden kazanýp çoluðunun, çocuðunun rýzkýný götüren insaný seviyorum. Ben ülkemin üretken insanlarýný seviyorum” ifadelerini kullandý. Mut’taki üreticilerin en büyük maliyetlerinin sulama borusu olduðuna dikkat çeken Seçer, 2024 yýlýnda tarýmsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayýrdýklarýný ve bunun 65 milyon lirasýnýn sulama borusu desteði olduðunu söyledi. Seçer, Sulama borusu desteðini birlikler aracýlýðýyla gerçekleþtirdiklerini ve destekleri sunarken torpil olmadýðýný kaydetti.

“Üreticilerimizin bölgede ihtiyaçlarý neyse ona göre destek oluyoruz”

4 yýl boyunca üreticilere 255 kilometre sulama borusu desteðinde bulunduklarýný söyleyen Seçer, Mut’ta yapýlan sulama borusu desteði ile yeni rakamýn 355 kilometre olduðunu belirtti. Bölgelerin ihtiyaçlarýna yönelik tarýmsal desteklerde bulunduklarýný kaydeden Seçer, “Bunlar bilinçli destekler. Bunlar sizin paranýz ve kaynaklarýnýz” dedi. 2024 yýlýnda Mut’ta faaliyet gösteren 28 sulama kooperatifi aracýlýðý ile üreticilere toplam 29 bin 758 metre sulama borusu desteði verileceðini aktaran Seçer, “Hayýrlý uðurlu olsun. Sizin araziniz geniþ, çok geniþ coðrafya ve çok geniþ alanlarýnýz var. Bunu hak ediyorsunuz. Üretim yapýyorsunuz, elinize, kolunuza saðlýk” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.