sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRK KIZILAY’ININ 7’ÝNCÝ ’ÝYÝLÝK GEMÝSÝ’ GAZZE’YE UÐURLANDI

  •  9 Mart 2024 Cumartesi 10:46

Türk Kýzýlay tarafýndan STK’larýn desteðiyle hazýrlanan 2 bin 737 tonluk en büyük yardým gemisi, Mersin’den Gazze’ye uðurladý.

Gazze’deki savaþ maðdurlarýna desteðini sürdüren Türk Kýzýlay, bölgeye yardým ulaþtýrmak için çabalarýna devam ediyor. Bu çerçevede sivil toplum kuruluþlarý iþ birliðiyle Ramazan ayý öncesi yaklaþýk 2 bin 737 tonluk yardým malzemesini Gazze’ye ulaþtýracak 7’inci yardým gemisi hazýrlandý. Hazýrlanan en büyük yardým gemisi, bugün Türk Kýzýlay Genel Baþkaný Prof. Dr. Fatma Meriç Yýlmaz ve STK temsilcilerinin katýlýmýyla Mersin Limaný’ndan uðurlandý. Yardýmlarýn önce Mýsýr’a, ardýndan da ülkedeki Türk Kýzýlay uzman personelinin yönlendirmesiyle týrlarla Refah Sýnýr Kapýsý’ndan Gazzelilere ulaþtýrýlacaðý ifade edildi. 7’inci yardým gemisinde baþta hazýr yemek içerikli gýda kolileri, su, gýda paketleri, un, giyim, hijyen, çadýr, uyku tulumu, battaniye gibi barýnma malzemeleri, týbbi malzeme ve bebek malzemeleri bulunduðu kaydedildi.

"Bu gemi Kýzýlay’ýn gemisi deðil, bu gemi iyilik gemisi"

Gazze’nin en çok temel ihtiyaç malzemelerine ihtiyaç duyduðunu belirten Türk Kýzýlay Genel Baþkaný Prof. Dr. Fatma Meriç Yýlmaz, "Bugün en büyük gemimizi uðurlamanýn heyecanýný yaþýyoruz. Bugüne kadar Türkiye’den 12 uçak ve 6 tane gemi gitti. Arkamda gördüðünüz gemi, bugüne kadarki yardýmlarýn en büyüðünü ifade edecek. Bu gemi 2 bin 700 tonu aþan bir kapasiteye sahip. Ýçinde çok kýymetli emanetlerimiz var. Bu gemi Kýzýlay’ýn gemisi deðil, bu gemi iyilik gemisi. Bu gemi Türk halkýnýn þefkatini, yardýmseverliðini, duasýný ve iyiliðin taþýyor. Bizler de bu iyiliðin emanetçileri olarak gözümüz gibi bakýp 3 günde Mýsýr’a, oradan týrlara yüklenerek Gazze’ye ulaþmasýný saðlayacaðýz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.