sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADINLAR ÖLDÜRÜLEN MERVEGÜL ÝÇÝN YÜRÜDÜ

  •  9 Mart 2024 Cumartesi 10:38

Mersin’in Tarsus ilçesinde, polis memuru eski eþi tarafýndan öldürülen Mervegül Bayer için kadýnlar yürüyüþ yaptý. Bayer’in öldürüldüðü yerde 1 dakikalýk saygý duruþunda bulunan kadýnlar, Mervegül Bayer’in Özgecan Platformu kurucusu olduðunu, kadýn cinayetlerine karþý çok mücadele ettiðini belirttiler.

Mersin Emniyet Müdürlüðü Koruma Þube Müdürlüðünde görevli polis memuru Mustafa Yýldýr (41), 1 yýl önce boþandýðý eþi Mervegül Bayer’in (31) sabah iþe giderken yoluna çýktý. Bir süre konuþan Yýldýr ile Bayer arasýnda tartýþma çýktý. Tartýþmanýn büyümesi üzerine Mustafa Yýldýr, eski eþi Mervegül Bayer’i tabancayla kafasýndan vurdu. Polis Yýldýr, sonra kendi kafasýna ateþ ederek intihar etti. Olayý duyan çevredekiler durumu polise ve saðlýk ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardýndan Bayer, hastaneye kaldýrýlýrken yolda hayatýný kaybetti.

Kadýnlar tarafýndan topraða verilen Mervegül Bayer için Yenice Mahallesi’ndeki kadýnlar yürüyüþ yaptý. Fulya Karacan öncülüðünde baþlayan yürüyüþte Mervegül Bayer’in hayatýný kaybettiði yerde 1 dakikalýk saygý duruþunda bulunuldu. Burada Fulya Karacan açýklamada bulundu. Daha sonra Bayer’in ikamet ettiði eve gelen kadýnlar, annesine ve yakýnlarýna baþsaðlýðý diledi.

Anneye baþsaðlýðý dileyen Fulya Karacan, "Mervegül kadýn cinayetlerine karþýydý. Bunun için çok mücadele etti. Özgecan vefat ettiðinde önde giden, bize önderlik edendi. Ama o da bir kadýn cinayetine kurban gitti. Sana baþsaðlýðý dileyemiyorum. Çünkü sözün bittiði yerdeyiz. Acýný paylaþýyoruz. Çok üzgünüz. Rabbim sana sabýr versin" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.