sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’DÜNYA BAKLÝYAT GÜNÜ’NDE BAKLÝYAT ÜRÜNLERÝ ÝKRAM EDÝLDÝ

  •  15 Þubat 2024 Perþembe 09:21

Ulusal Baklagil Konseyi ve Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Abdullah Özdemir, bakliyat sahip olduðu özellikler nedeniyle en saðlýklý gýdalar arasýnda olduðunu söyledi.

10 Þubat Dünya Bakliyat Günü, Mersin’de etkinlikle kutlandý. Bir otelde gerçekleþtirilen etkinlikte bakliyat ürünleri tanýtýlýrken, tamamý bakliyat ürünleri kullanýlarak yapýlan yemek menüsü de konuklara ikram edildi.

Etkinliðin açýlýþ konuþmasýný yapan Ulusal Baklagil Konseyi ve Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Özdemir, saðlýðýn en büyük zenginlik olduðunu söyledi. Herkesin ortak arzusunun saðlýklý bir nesil yetiþtirmek olduðunu dile getiren Özdemir, bunun ön þartýnýn ise bilinçli beslenmek olduðunu, bilinçli beslenmenin de saðlýklý besinlerle olacaðýný ifade etti.

Bakliyatýn sahip olduðu özellikler nedeniyle en saðlýklý gýdalar arasýnda yer aldýðýný ve diyet listelerinde baþta geldiðini vurgulayan Özdemir, "Mersin Ticaret Borsasý olarak bu anlamlý günü ülkemiz bakliyat ticaretini merkezi olan Mersin’imizde sizlerle birlikte kutlamayý bir görev bildik" dedi.

Dünyada 1 milyara yakýn insanýn yetersiz beslendiðini, 1.8 milyar insanýn aþýrý kilolu olduðunu vurgulayan Özdemir, þöyle devam etti: "Bunun 850 milyonu obez, 530 milyon diyabet hastasý var. Her yýl gerçekleþen ölümlerin yüzde 40’ý kalp damar hastalýklarý ve kanserden kaynaklanýyor. Yaygýnlaþan Amerikanvari ve fast food beslenme tarzý özellikle genç nesillerimiz için önemli bir risk oluþturuyor. Tüm bu saðlýk sorunlarýyla mücadelede bakliyat en etkin besin kaynaklarý arasýnda gösteriliyor. Çünkü baklagiller, protein açýsýndan zengindir, önemli bir lif kaynaðýdýr, temel vitamin ve mineralleri ihtiva eder, kolesterol bulunmaz, gluten içermez, anti alerjiktir. Diðer bir özelliði ise hayvansal protein içeren diðer gýdalara kýyasla daha uzun süre bozulmadan saklanabiliyor. Bir diðer özelliði de zengin olsun, fakir olsun, her sofranýn gýdasý olmasýdýr. Et ve et ürünleriyle benzeri protein seviyesine sahiptir. Oysa fiyat olarak kýyaslandýðýnda bakliyat çok daha ekonomiktir, porsiyon baþýna maliyeti düþüktür. Saðlýklý beslenmeye olan katkýsý yönüyle de gelir seviyesi yüksek sofralar için vazgeçilmezdir."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.