sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AVOKADO ÜRETÝCÝLERÝ HASAT YAPTI

  •  26 Aralýk 2023 Salý 09:39

Çiftçilere yönelik tarýmsal üretim desteðine devam eden Mersin Büyükþehir Belediyesi, üreticilere alternatif gelir kapýlarý oluþturmak adýna bölgeye özgü fide ve fidan desteklerini sürdürüyor.

Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýnýn çiftçilere saðladýðý destekler bünyesinde yüzde 50 hibe ile verilen avokado fidanlarýný alan üreticiler, hasat yapmanýn mutluluðunu yaþadý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýnda görev yapan ziraat mühendisi Aysun Seçkin, avokado fidaný daðýtýmý projesine 2020 yýlýnda baþladýklarýný ve 4 yýldýr da avokado üreticilerine ulaþtýklarýný kaydetti. Türkiye’nin, iklim deðiþiklikleri sonucu subtropikal iklim kuþaðýndan tropikal iklim kuþaðýna evrildiðini söyleyen Seçkin, “Çiftçilerimize yeni ürünler getirmemiz ve alternatif ürünler sunmamýz gerekiyordu. Bu noktada tropikal ürünler içerisinden, bölgemize uyum saðlayabilecek çeþitleri seçtik ve getirdik. Bunlarýn baþýnda piyasaya avokadoyla girdik. Vatandaþýn talebi çok fazla. Mersin sahil kesiminin neredeyse tamamýnda yetiþtirilebilecek bir ürün. Ýhracata da giden bu ürünün maliyeti az olup, getirisi yüksek” dedi.

“4 yýl boyunca bin 160 üreticimize 22 bin 377 adet avokado fidaný daðýttýk”

Avokadonun ilaç ve gübre maliyetlerinin oldukça düþük, getirisinin ise bir o kadar yüksek olmasý nedeniyle çiftçinin ihtiyaç duyacaðý bir ürün olduðunu kaydeden Seçkin, “Pazarda veya markette hem tekli hem de kiloyla satýlabilen bir ürün. Mersin genelinde 4 yýl boyunca bin 160 üreticimize, toplamda 22 bin 377 adet avokado fidan daðýtýmý gerçekleþtirdik. Bu fidanlarýn hepsi yüzde 50 hibeli. Fidanlarýmýz oldukça kaliteli ve 2 yaþýndaki fidanlar. Üreticiye ulaþtýrdýðýmýz bu fidanlarý, üretim aþamasýnda sürekli takip ediyoruz. Atýl vaziyetteki bahçeleri, avokado bahçesi olarak deðerlendiriyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.