sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEKÝ OKULLARDAKÝ ÇOCUKLARA 100 TON NARENCÝYE DAÐITILACAK

  •  21 Aralýk 2023 Perþembe 09:26

Mersin Büyükþehir Belediyesince, ilkokul çaðýndaki çocuklarýn günlük c vitamini ihtiyacýnýn karþýlanmasý amacýyla okullarda narenciye daðýtýmýna baþlandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde yeni bir proje hayata geçirilerek, ilkokul çaðýndaki çocuklarýn günlük c vitamini ihtiyacýnýn karþýlanmasý için okullarda narenciye daðýtmaya baþlandý. Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý iþbirliðinde yürütülen projede, özellikle Türkiye genelinde narenciye ihtiyacýnýn önemli bir kýsmýný karþýlayan Mersin’de, narenciye üreticilerinin desteklenmesi ve narenciye tüketimi ile ilgili farkýndalýk oluþturulmasý amaçlanýyor. Proje ile birlikte 13 ilçede eþ zamanlý olarak toplam 100 ton narenciye çocuklara ulaþtýrýlacak. Bu çerçevede Büyükþehir Belediyesi ekiplerinin narenciye daðýttýðý ilk adres Toroslar ilçesinde yer alan Çaðdaþkent Þehit Erol Özkul Ýlkokulu oldu.

“Proje sayesinde narenciye üreticilerimize de destek veriyoruz”

Mersin’de narenciye üretiminin çok yüksek olduðunu belirten Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Selçuk Þahutoðlu, “371 bin dekar alanda, toplamda 885 bin ton narenciye üretimimiz var. Bu da çok ciddi bir rakam. Türkiye’nin neredeyse yüzde 25’ini ilimiz karþýlýyor. Bizler, narenciye üreticilerimize destek olmak amacýyla, üreticilerden aldýðýmýz 100 ton narenciyeyi okullarýmýzda daðýtmaya baþladýk. Hem narenciye tüketiminde bir farkýndalýk oluþturmak hem de narenciye tüketimini artýrabilmek adýna bu projeyi gerçekleþtirdik” dedi. Yaptýklarý farkýndalýk projesi sayesinde okula giden öðrencilerin günlük c vitamini ihtiyacýnýn da karþýlandýðýný aktaran Þahutoðlu, kent genelinde tarým potansiyelinin oldukça yüksek olduðunu ve üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.