sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ ZABITASINDAN ZÝNCÝR MARKETLERE SIKI DENETÝM

  •  13 Aralýk 2023 Çarþamba 09:52

Mersin’de Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, ilçe sýnýrlarýnda bulunan zincir marketlere yönelik ‘fiyat, etiket, gramaj ve son kullanma tarihi’ denetimi gerçekleþtirdi. Yapýlan kontrollerde son kullanma tarihi geçen tavuk ürünleri bulunduran market iþletmecileri hakkýnda yasal iþlem uygulandý.

Akdeniz Belediyesi, halk saðlýðýný korumak ve sürdürmek amacýyla özellikle gýda satýþý yapan iþ yerlerine yönelik kontrollerini aralýksýz bir þekilde sürdürüyor. Zabýta Müdürlüðü ekipleri, son olarak ilçe sýnýrlarýnda faaliyet gösteren zincir marketlerde sýký bir denetim yaptý. Ekipler, son kullanma tarihi geçmiþ tavuk ürünlerine rastladý. Söz konusu ürünler imha edilirken, iþ yerlerine gerekli cezai iþlem uygulandý.

Zincir marketlerin birinde alýþveriþ yaptýðý esnada zabýtalarýn denetimine denk gelen bir vatandaþ, denetimlerden memnun olduðunu belirterek, “Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak, zabýta ekiplerini denetim yapmalarý amacýyla marketlere görevlendirmiþ. Çok mutlu oldum. Bizim güvenli alýþveriþ yapmamýz için bu çok önemli. Her türlü sebze, meyve ve süt ürünlerinin son kullanma tarihleri incelendi. Ürünlerin gramajlarýna bakýldý. Çok teþekkür ederim” dedi.

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürü Ufuk Sivaslýoðlu ise, “Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri olarak, vatandaþlarýmýzýn saðlýklý ve hijyenik ortamlarda yaþamlarýný sürdürebilmeleri ve saðlýklý gýda tüketebilmelerini saðlamak için aldatýlmamalarý için denetimlerimiz 7/24 devam ediyor. Özellikle bugün yaptýðýmýz zincir market denetimlerinde, kasa fiyatý ile etiket fiyatý uyuþuyor mu? Genel temizliðe dikkat ediliyor mu? Son kullanma tarihi konularýna dikkat ediliyor mu gibi konularda denetim gerçekleþtirdik. Denetimlerimiz neticesinde tarihi geçmiþ tavuk ürünlerine rastladýk. Bunlarla ilgili müsaadeli tutanaðýmýzý tanzim ettik bunlarý imha edeceðiz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.