sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’DA ’KADINLAR HAKLARI GÜNÜ’NE ÖZEL SERGÝ VE PANEL DÜZENLENDÝ

  •  7 Aralýk 2023 Perþembe 10:17

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 5 Aralýk Dünya Kadýn Haklarý Günü ve Türk Kadýnýna Seçme ve Seçilme Hakkýnýn veriliþinin 89. yýl dönümünde, ’Neriman’ýn Çiçekleri Sergisi’ ve ’Cumhuriyetle Çiçek Açan Kadýnlar’ paneli düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezinde, Toroslar Ýlçe Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðü iþbirliðinde gerçekleþen programda, el emeði göz nuru yapma çiçekçiliðin Mersin’deki temsilcisi ’Çiçekçi Neriman’ olarak tanýnan merhum Neriman Sümen’in incilerle, taþlarla tasarladýðý taçlar ve el emeði göz nuru ile yaptýðý çiçekler katýlýmcýlara sergilendi. Sergi büyük beðeni topladý.

Toroslar Belediyesi, Saðlýk Mahallesi’ndeki TORTEK binasýnda El Sanatlarý Teknolojisi Yapma Çiçek Kursunu da açarak bu sanatý yeni nesle öðretiyor.

’Cumhuriyetle Çiçek Açan Kadýnlar’ paneline, Mersin Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Esra Dik, Mersin Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öðretim Görevlisi Döndü Can ve Dekoratif El Sanatlarý ve Çiçek Tasarýmý Öðretmeni Nimet Dölek konuþmacý olarak katýldý. Akademisyenler, Türk kadýnýna seçme ve seçilme hakký verilmesinin tarihsel geliþimini uzmanlýk alanlarýyla anlattý.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz’ýn danýþmaný Hilal Merve Soylu’nun moderatörlüðünü yaptýðý panelde, hayatýn her alanýnda var olan kadýnlarýn baþarýlarýndan bahsedildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.