sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

‘ÇÝFTLÝKKÖY KAPALI PAZAR YERÝ’ PROJESÝNDE SONA GELÝNDÝ

  •  5 Aralýk 2023 Salý 09:02

Mersin Büyükþehir Belediyesi Fen Ýþleri Dairesinin Yeniþehir ilçesi Üniversite Caddesinde yapýmýný sürdürdüðü kapalý pazar yeri projesinde sona gelindi. Pazarcý esnafýnýn ve vatandaþlarýn talebi üzerine projelendirilen ve bir süredir yapýmý süren pazar yerinin kýsa süre içerisinde kullanýma açýlmasý planlanýyor.

Üniversite Caddesinde yýlardýr açýk bir þekilde kurulan pazar yeri, pazar esnafýnýn yazýn sýcak, kýþýn ise soðuk havalarda çeþitli problemler yaþamasýna neden olurken, çalýþmalara baþlayan Mersin Büyükþehir Belediyesi esnafýn yaþadýðý sýkýntýnýn sona ermesi için kapalý pazar yerinin inþaatýnda sona geldi. Kapalý alan yapýlana kadar farklý bir noktada tezgahlarýný açan pazar esnafý, yakýn zamanda açýlacak olan yeni pazar yerinin açýlacaðý günü bekliyor. Yapýlan pazar yeri, vatandaþlarýn da pazar alýþveriþini korunaklý bir alanda, rahatça yapabilmesi için imkan sunacak.

“80 tezgah hizmet verecek”

Fen Ýþleri Dairesi Baþkanlýðýnda görev yapan inþaat yüksek mühendisi Doðu Çakmak, pazar yeri hakkýndaki teknik bilgileri paylaþtý. Çakmak, vatandaþlarýn ve pazarcýlarýn talebi üzerine projeye baþlandýðýný belirterek, “150 metre uzunluðunda, en az 80 tezgah ile pazarcýlarýn hizmet vereceði büyüklükte kapalý bir pazar yeri. Ayný zamanda bu kapalý pazar yerine hizmet edecek olan bir de idari bina bulunuyor. Ýçerisinde kadýn-erkek tuvaleti, kadýn-erkek mescidi ile yönetim ve zabýta odasýnýn da bulunduðu 82.5 metrekare büyüklüðünde bir yapý olacak” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.