sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖÐRETMENLER ’AYBÜKE: ÖÐRETMEN OLDUM BEN’ FÝLMÝNÝ ÝZLEDÝ

  •  4 Aralýk 2023 Pazartesi 15:49

Mersin’de görev yapan öðretmenler, Batman’ýn Kozluk ilçesinde 2017 yýlýnda hain teröristlerin alçak saldýrýsý sonucu 23 yaþýnda þehit olan öðretmen Þenay Aybüke Yalçýn’ýn öðretmenlik ideallerini, azmini, baþarýsýný ve hüzünle biten yaþam hikayesini beyaz perdeye taþýyan, "Aybüke: Öðretmen Oldum Ben" filmini izledi.

Bir alýþveriþ merkezinin sinemasýnda filmi izleyen öðretmenlere, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile eþi Yýldýz Pehlivan, Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ ve eþi Dr. Mehmet Durmuþ ile 13 ilçenin ilçe milli eðitim müdürleri eþlik etti. Vali Pehlivan, sinema filminin sonunda öðretmenler ile bir süre sohbet etti. Filmin çok dokunaklý olduðunu, þehit Aybüke öðretmenin meslek aþký, azmi ve ideallerini bütün öðretmenlere miras býraktýðýný belirten Pehlivan, þehit öðretmen Þenay Aybüke Yalçýn’a ve bütün þehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ ise içleri kan aðlayarak filmi izlediklerini kaydederek, "Bir öðretmenin nasýl büyük ideallerle mesleðine adým attýðýný, nasýl azimle ve þevkle çalýþtýðýný gördük. Her sahnede içimiz yandý. Tüm þehitlerimizi, tüm þehit meslektaþlarýmýzý rahmetle, minnetle yad ediyorum. Onlarýn emanetine sahip çýkacaðýmýza, evlatlarýmýza, Türkiye’mize sahip çýkacaðýmýza, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi her geçen yýl daha da yükselteceðimize, hiçbir terör örgütünün vatanýmýzý, milletimizi bölmesine izin vermeyeceðimize söz veriyorum. Bu vatan bizlere emanet. Ruhlarý þad olsun. Bugün bizleri yalnýz býrakmayan Valimize ve eþleri Yýldýz Pehlivan’a en derin þükranlarýmý sunuyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.