sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZLÝ ÝNCÝR ÜRETÝCÝLERÝNE BÝLÝMSEL DESTEK

  •  30 Kasým 2023 Perþembe 09:52

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Ýncir Araþtýrma Enstitüsü Müdürlüðü arasýnda imzalanan protokolle, ilçe sýnýrlarý içinde incir üretimi yapan yerli üreticiler desteklenecek, verim ve kalitenin artmasý için üreticiye teknolojik destek saðlanacak, yaný sýra üretilecek ürünlerin pazarlanmasýnda da üreticilere katký sunulacak.

Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü koordinesinde, atýl durumdaki tarým topraklarýnda atalýk karakýlçýk tohumu, þeker otu, moringa, þevketi bostan ve maralfalfa üretimi ile organik ve yerli tarýmda ataða geçen Akdeniz Belediyesi, incir üreticileri için de hayati öneme sahip bir protokole imza attý. Akdeniz Belediyesi Baþkaný Mustafa Gültak ile Tarým ve Orman Bakanlýðý’na baðlý Ýncirliova Aydýn Ýncir Araþtýrma Enstitüsü Müdürü Dr. Birgül Ertan arasýndaki protokolle Akdenizli üreticiler, incirde verim ve kalitenin arttýrýlmasý için desteklenecek. Nitekim geçen aylarda Türkiye’de en erkenci ‘siyah incir’ hasadýnýn yapýldýðý ilçeye baðlý Baðlarbaþý Mahallesi’nde bahçeleri gezen ve hasat zamaný üreticileri yalnýz býrakmayan Baþkan Gültak, incir toplamýþ, bölgede siyah incir rekoltesinin yükselmesi için tarým müdürlükleriyle ortak çalýþmalar yapacaklarýný belirtmiþti.

“Tarýmsal Üretim Demonstrasyon Çalýþmalarý ve Kýrsal Alanlara Yönelik Fide Üretimine Ait Ýþbirliði” adýný taþýyan protokolün amaç ve hedefi þöyle açýklandý; “Akdeniz ilçesi tarým alanlarýnda incir yetiþtiriciliðinde projeye teknik danýþmanlýk ve demonstrasyonu yapýlacak fide tedarik edilmesinde katký saðlayacak Ýncir Araþtýrma Enstitüsü Müdürlüðü tarafýndan tarýmla yeniliklerin ulaþtýrýlmasý, yaygýnlaþtýrýlmasý ve tarým teknolojilerinin geliþtirilmesi; Akdeniz’in tarýmsal potansiyele sahip olduðu incir yönünden kýrsal alanda bulunan üreticileri destekleyerek incir üretiminde verim ve kaliteyi arttýrmak, ilçenin tarýmsal ürün potansiyeline katký saðlamak üzere çalýþma yürütülmesi hedeflenmiþtir. Proje kapsamýnda, Akdeniz sýnýrlarýnda incir üretiminin desteklenmesi için katký saðlanacak ve üretilecek ürünlerin pazarlanmasýnda da üreticiye destek olunacak.”

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.