sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN GÜLTAK: "EÐÝTÝM ALANINA AYRICALIKLA YAKLAÞIYORUZ"

  •  30 Kasým 2023 Perþembe 09:50

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, belediyeye baðlý etüt merkezi ve kültür sanat evleri ile halk eðitim merkezi ve farklý okullarda görev yapan öðretmenler ve usta öðreticilerle bir araya geldi.

Bir otelin salonunda düzenlenen buluþmaya, Baþkan Gültak’ýn yaný sýra Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, ilçe milli eðitim müdürleri ile etüt merkezi, halk eðitim merkezi ve kültür sanat evlerinde görev yapan öðretmen ve usta öðreticiler ve bürokratlar katýldý. Pasta kesilen ve öðrencilerin canlý müzik dinletisi sunduðu özel etkinlikte, þehit öðretmenler anýsýna hazýrlanan kýsa filmin gösterimi de gerçekleþti. Buluþmada konuþan Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, öðretmenlerin, tarihin akýþýný deðiþtiren insanlar yetiþtirdiðinin altýný çizerek, "Peygamber Efendimiz, kýz çocuklarýný diri diri gömülmekten kurtarýp bir bakýþý deðiþtirdi. Bir Akþemseddin çýkýp Fatih Sultan Mehmet’i yetiþtirerek dünya tarihini deðiþtirdi. ‘Bu ülke artýk bitmiþtir’ denilen yerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk çýkýp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak devam ettirdi. Ve hepsi sadece bir kiþi idi. Unutmayýn. Yetiþtirdiðiniz tek bir kiþi çok þey deðiþtirebilir. Bu duygularla, eðitim þehitlerimizin her birini rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu uðurda fedakarca çalýþan öðretmenlerimizin yolu, izi açýk olsun” diye konuþtu.

“Eðitim alanýna ayrýcalýkla yaklaþýyoruz”

Baþkan Mustafa Gültak ise öðretmenliðin, büyük bir fedakarlýk ve özveri gerektiren en onurlu ve kutsal mesleklerden biri olduðunu vurguladý. Eðitim konusuna özel önem verdiklerini vurgulayan Gültak, "Bir toplumu, çaðdaþ ve muasýr medeniyetler seviyesine yükselten en önemli konularýn baþýnda eðitim gelir. Bu açýdan eðitim konusu bizim de ayrýcalýkla yaklaþtýðýmýz, yeni, güncel ve herkes için ulaþýlabilir projeler geliþtirdiðimiz alanlarýn baþýnda geliyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.