sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DOLU BÝR ÇOK BAHÇEYE ZARAR VERDÝ, LÝMONDA YÜZDE 70’E KADAR HASAR TESPÝT EDÝLDÝ

  •  27 Kasým 2023 Pazartesi 10:06

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde ön planda olan illerin baþýnda gelen Mersin Erdemli’de gece etkili olan dolu yaðýþý nedeniyle meyve, sebze bahçeleri ile bazý seralar zarar gördü. Zarar gören yaklaþýk 10 mahallede ön hasar tespit çalýþmasý baþlatýlýrken, yüzde 30 ile 70 arasýnda ürünlerin hasar aldýðý belirtildi.

Meteorolojinin uyardýðý saðanak yaðýþ, fýrtýna ve dolu Mersin’in bir çok noktasýnda etkili oldu. Özellikle limon ve domates üretimi ile ön plana çýkan Erdemli ilçesinde de gece fýndýk büyüklüðünde yaðan çevreyi beyaza bürüyen dolu bir çok ürüne zarar verdi. Sabah da devam eden saðanak yaðýþýn durmasýnýn ardýndan Erdemli Kaymakamý Aydýn Tetikoðlu ve Tarým Ýlçe Müdürü Mesut Yýldýz eþliðinde ekipler, bahçelerde ön hasar tespit çalýþmasýna baþladý. Küçük seralarýn kýsmen zarar gördüðü ilçede, bir çok meyve ve sebze bahçesinin de yüzde 30, limon da ise bölgesel olarak bazý yerlerde yüzde 70’a varan hasar oluþtuðu belirtildi. Öte yandan, gece yaðan dolunun halen bazý bahçelerde kalmasý ise dikkat çekti.

Dolu büyük hasar verdi

Üçtepe Mahallesine ekiplerin geldiðini belirten üreticilerden Veli Koç , bölgede narenciye ve diðer ürünlerde yüzde 70’e kadar hasar oluþtuðunu kaydetti.

Dün gece meydana gelen dolu nedeniyle hasarýn büyük olduðunu belirten Kocahasanlý Mahallesi Muhtarý Adem Arslan, "Bütün çiftçilerimize geçmiþ olsun. Bahçelerde halen dolu duruyor. Þuan bir domates bahçesindeyiz, büyük bir kýsmý zarar görmüþ durumda" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.